26 / 04 / 2024

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı, bugün düzenlenen resmi açılış töreniyle hizmete girdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yoğun katılımın yaşandığı açılış programında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a söz verdikleri bir hizmeti daha yerine getirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Gümrükçüoğlu, “Burası Ağustos sonunda hizmette olacak dedik. Söz verdiğimiz gibi bir eseri daha Trabzon’umuzun ve insanlığın hizmetine sunduk” diye konuştu.

TRABZON ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARDI

Açılış programında ilk olarak katılımcılara hitap eden KTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof.Dr Cenap Sancar  şehirlere bu tür eserlerin kazandırılmasının çok büyük önem taşıdığını belirtti. Sancar “Bu alanın topluma kazandırılmış olması bizim için çok önemli. Karadeniz gibi ılıman iklimine sahip şehir merkezlerinde mutlaka bu alanlar çoğaltılmalı. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz bu açıdan çok önemli bir işe imza atmıştır” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasına, bir zamanların askeri talim alanı olan bölgenin, ‘botanik’ yapılması şartıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilmesini tensip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunarak. Trabzon Botanik’in herkesin eseri olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Bu alanı şehrimize hizmet için gayret eden her belediye başkanımız 30 yıldır Trabzon’a kazandırmak istedi. Nasip oldu Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Cevdet Erdöl hocamız, Faruk Nafiz Özak ağabeyimizin destekleri ile bu işi başardık. Burada askeri eğitimler sonlandırılınca Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bu alan Trabzon’umuza hediye edildi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı şartlar koydu: ‘Sakın ha yapılaşmadan uzak durun’ dedi. ‘Başüstüne, bizimde amacımız o’ dedik. Proje kapsamında TSK tarafından atış alanı olarak kullanılan arazinin üzerinde bulunan binalar yöresel mimariye uygun olarak restore ve röleve edilerek hizmete alınmıştır. Giriş ve çıkış noktaları dışında yapı yapılmamıştır. Titizlikle hazırlanan proje kapsamında önemli bir maliyetle Ortahisar’ımızın Çamoba Mahallesi’ndeki 103 dönümlük bu arazi belediyemiz tarafından Trabzon Botanik ve Doğal yaşam Alanı olarak dizayn edilmiştir” dedi.

 


Geri Dön