25 / 04 / 2024

Trabzon Öğretmenevi projesi son aşamada!

Trabzon Öğretmenevi projesi son aşamada!

Trabzon'daki Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, bu alandaki okul ve öğretmenevinin inşaatını da tamamlıyor.



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırırken, öğretmenevi projesini de tamamlıyor.

Trabzon Ortahisar ilçesinin Hacıkasım Mevkii’nde inşaatı süren 36 derslikli okul ve 80 yatak kapasiteli öğretmenevinin inşaatı tamamlandığında, tarihi Karagöz Meydanı alanında bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi buraya taşınmış olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, taşınma işleminden sonra tarihi alanı yeniden meydan şeklinde düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapanTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, taşınma işleminden sonra tarihi alanda yer alan okul ve öğretmenevinin yıkımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Zorluoğlu, “Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevini en modern şekilde yeniden şehrimize kazandırdığımız gibi tarihi Karagöz Meydanı’nı da yeniden şehrimize kazandırmış olacağız. Tarihi meydan alanını en güzel şekilde dizayn ederek halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.


Geri Dön