19 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar'da kentsel dönüşüm belirsizliği!

Trabzon Ortahisar'da kentsel dönüşüm belirsizliği!

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği olduğunu, mecliste pansuman niteliğinde bir karar çıkartıldığını söyledi.



CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, parti meclis üyesi adayları ile Hızırbey, Kurtuluş ve Yenimahalle'de bir araya geldi. 61 Saat'te yer alan habere göre, sahada çalışmalarına hızla devam eden Akyüz, mahallelerde esnaf ve vatandaşı dinledi.

Hızırbey Mahallesi'nde Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Projesi'nden dolayı mağdur olduklarını söyleyen mahalle esnafının sorunlarını dinleyen Salih Akyüz, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon Ortahisar da kentsel dönüşüm belirsizliği!

Akyüz, "Kentsel dönüşüm belirsizliği burada da devam ediyor. Belediye meclisinden pansuman niteliğinde bir karar çıkartıldı. Bu kararla tadilat ve doğalgaz işlemlerimizi yaptırdık ancak belirsizlik devam ediyor. Bir an önce buranın yeniden planlanması gerekir" açıklamasında bulundu.

Kentsel Dönüşüm projeleri ile TOKİ'ye rant elde ettirildiğini söyleyen Başkan adayı Akyüz, "Şehrimizin kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallerinde  TOKİ  ciddi şekilde rant sağlamaya çalıştığı için bu kentsel dönüşümler maalesef amacına uygun, şehre nefes aldıracak şekilde yapılmıyor. Vatandaşın ve esnafın çıkarları düşünülmeden emrivakilerle iş yapıyorlar. Bu mahallelerde bir dönüşüme ihtiyaç var ancak biz esnafımızla, mahalle sakinlerimizle masaya oturacağız ve projelerimizi öyle şekillendireceğiz. Öncelikle kendi mahallelerimizi kendimizin seveceği hale getireceğiz" dedi.

Trabzon Ortahisar da kentsel dönüşüm belirsizliği!

Esnafın "Artık bir değişime ihtiyaç var" sözlerine cevap veren Başkan adayı Akyüz, "Trabzon bu kadar keşmekeşliği hak etmiyor ve artık kaybedecek vakti yok" şeklinde konuştu.


Geri Dön