16 / 04 / 2024

Trabzon Polis Okulu Araklı'ya mı taşınacak?

Trabzon Polis Okulu Araklı'ya mı taşınacak?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi'nde bulunan Polis Okulu'nun taşınmasına karar verildi. Esiroğlu'na taşınması planlanan Polis Okulu'nun Araklı Kalecik'e yapılması gündeme geldi.



Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi'nde bulunan Polis Okulu'nun taşınması planlanıyor. Esiroğlu ilçesine yapılması planlanan okulun  Araklı Kalecik'e taşınması gündeme geldi. 


İçişleri Bakanlığı'nın okulun Araklı'ya taşınması için yer istediği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı'na hastane yapımı için tahsis edilen arazinin yarısına yakını Polis Okulu için İçişleri Bakanlığına Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kararıyla tahsis edildi. 


Trabzon İmar Komisyonu Üyesi Kenan Bağçiçek, konu ile ilgli açıklama yaptı. Bağçiçek, "Araklı tüneline girmeden daha önce  TOKİ  konutlarının yapılması düşünüldüğü mevki. Daha önce sağlık Bakanlığında sağlık tesisi alanı olarak görülen bölge. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün talebiyle polis okula yapılması için kamu hizmet alanı olarak değişikliğidir. Kamu yararı olduğu için komisyon uygun gördü. Talep İçişleri Bakanlığı tarafından geldi'' şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise şu ifadeleri kullandı: "Esiroğlu'nda biliyorsunuz geniş alan vardı. Orası Proje İmam Hatip Okulu olarak tahsis edilmesi söz konusuydu. Şimdiki Polis Okulumuzun bulunduğu yer Pelitli bölgesindeki yerimizdi. O ikisinin rampa edilmesi, yani okulun aşağı bölgeye alınması daha iyi alan olduğu için Esiroğlu'ndaki alana Polis Okulunun tesisi söz konusuydu." 



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön