24 / 04 / 2024

Trabzon'da satılamayan TOKİ konutları yurda dönüşecek!

Trabzon'da satılamayan TOKİ konutları yurda dönüşecek!

TOKİ tarafından Trabzon Yıldızlı'da yaptırılan konutların büyük kısmı alıcı bulmayınca TOKİ, 1+1 tipi inşa edilen 236 konutun öğrenci yurduna dönüştürülmesi için Milli Eğitim ile çalışma başlattı.



Trabzon'un Yıldızlı Mahallesi Çadır Dağı mevkiinde 2012 yılında  TOKİ  tarafından yapılan 39 adet 1+1 konut, şehit ailelerine, engellilere ve dar gelirlilere dağıtıldı. Aradan geçen süre zarfında 109 hak sahibinin usulsüz kullanım yaptığını belirleyen TOKİ, evleri hak sahiplerinden geri aldı. Hâlâ 60 ailenin konaklamayı sürdürdüğü TOKİ konutlarında zamanla elektrik, yol ve sosyal yaşam alanı eksikliği baş gösterdi. TOKİ tarafından yeniden satışa çıkartılan evler ucuz olmasına rağmen alıcı bulamadı.


 


Binaların boş kalması üzerine TOKİ ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi. Konutların yanında bulunan Yıldızlı TOKİ İlköğretim Okulu'nun yatılı okula çevrilerek boş konutlardan iki bloğunun öğrenciler için yurt olarak kullanılması için görüşmelere başlandı. Önümüzdeki günlerde anlaşma sağlanırsa konutların bir kısmı öğrenci yurdu olacak.


Yeni Akit 


Geri Dön