26 / 04 / 2024

Trabzonspor Akyazı Stadı yeni sezonda açılacak!

Trabzonspor Akyazı Stadı yeni sezonda açılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Trabzonspor’umuz Ağustos 2015 ’te başlayacak olan sezonun açılışını Akyazı ’daki yeni stadyumda yapacak ” dedi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Karayolları’nın ortaklaşa yürüttüğü, içerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 41 bin 513 kişilik stadyumun yer aldığı spor kompleksinin inşaatı devam ediyor.


Akyazı spor kompleksi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, stadyum inşaatının çok güzel bir şekilde ilerlediğini ifade ederken, Trabzonspor’un Ağustos 2015’te başlayacak olan yeni sezonun açılışını planlandığı gibi Akyazı’da yapacağını kaydetti.


Stadyumun inşasına, ‘2015-2016 sezonunda Trabzonspor’umuz maçlarını burada oynayacak’ diyerek başladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “2015-2016 sezonun başlamasına yaklaşık 9 ay var. Biz diyebiliriz ki inşallah bir 6 ay sonra stadyumumuz tamamlanacaktır. Trabzonspor’umuz ve bu büyük kulübün taraftarları Avrupa’nın en modern statlarından birine kavuşacaktır” diye konuştu.


“Geciktirilmese şimdi bitmişti”

Başkan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzonspor’umuzun ve Trabzon şehrinin stada ihtiyacı var. Hem sosyal hem de sportif açıdan Trabzon’a modern bir stat kazandırmalıydı. Şunu ifade etmek isterim ki, gereksiz boş bahanelerle mahkeme koridorlarında stadyum inşaatı geciktirilmeseydi Trabzonspor’umuz şu an maçlarını yeni stadında oynuyor olacaktı. Akyazı’da bu dev ve modern stadyumun ve elbette diğer spor tesisleri ile birlikte spor kompleksinin yapılmasını talimatlandıran dönemin başbakanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Trabzon’daki çalışmaları yakından takip etmekte olan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza, milletvekillerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımız yetkililerine şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”


 

TOKİ Haber


Geri Dön