23 / 04 / 2024

Travel Turkey İzmir'in yıldızı Yunan Adaları oldu!

Travel Turkey İzmir'in yıldızı Yunan Adaları oldu!

Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda Yunanistan rüzgarı esiyor. 2014 yılında 1 milyon Türk turistin gittiği Yunanistan, fuarda özellikle adalarıyla tanıtım yapıyor.





Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey  İzmir  Turizm Fuarı'nda Yunanistan rüzgarı esiyor. 2014 yılında 1 milyon Türk turistin gittiği Yunanistan, fuarda özellikle adalarıyla tanıtım yapıyor.


Bu yıl 8'incisi düzenlenen Travel Turkey Fuarı, uluslararası katılımda geçen yıla göre önemli artış sağladı. İtalya'nın partnerliğinde yapılan fuara komşu ülkelerin yanı sıra Arjantin, Moğolistan, Etiyopya, Gambiya ve Güney Afrika gibi uzak ülkelerin katılımı da dikkati çekti. 


Bu yıl Yunanistan'ın farklı eyalet ve turizm bölgelerinden 50'ye yakın katılımcı fuarda tanıtım yapıyor. Özellikle Türkiye kıyılarına yakın adaların aktif katılımının gözlendiği fuarda, adaların Türk turisti çekebilmek için birbiriyle yarışıyor.


"Türkiye, komşuyu da destekliyor"


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin komşu ülke Yunanistan'ın turizm pazarını da desteklediğini, geçen yıl 8,5 milyon Türk turistin yurt dışını tercih ettiğini, Yunanistan'ın bu pazardan büyük pay kaptığını ifade etti.


Yunanistan açısından bakıldığında da Türkiye'nin en önemli müşteri haline geldiğini aktaran Ulusoy, "Türkiye artık turist bekleyen değil turist gönderen bir ülke. Turizmdeki yeni pozisyonları değerlendirerek gelecek yıl Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerle paslaşarak ortak turizm fuarları düzenlemeyi planlıyoruz. Turizm fuarlarına değişik boyutlar getireceğiz" diye konuştu.


Yunanistan'ın Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas ise turizm alanında işbirliğinin artacağını ifade etti. İki ülkenin birçok ortak noktasının olduğunu, bundan sonra bu ortaklıklar üzerinde ilerlenmesi gerektiğini anlatan Cicikostas, iki ülke arasında yeri hava ve deniz yolu bağlantılarının açılması gerektiğini, doluluk oranlarının yakalanması noktasında iki ülke seyahat acentelerinin aktif şekilde çalışabileceğini bildirdi.


Cicikostas özellikle Selanik - İzmir arası arabalı feribot seferlerinin bir an önce başlaması gerektiğini kaydetti.


Sakız'ın hedefi 100 bin


Fuarda Türkiye'den en fazla turist çeken Yunan Adası olan Sakız da etkili bir tanıtım yapıyor.


Gazetecilere değerlendirmede bulunan Sakız Otelciler ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Kytrilakis Dimitris, Türkiye ile turizm ilişkilerine ilk başlayan ada olduklarını, geçen yıl 65 bin kişinin geldiği adaya bu yıl 80 bin, bir kaç yıl içinde de 100 bin Türk turistin gelmesini beklediklerini söyledi.


Sakız'ın, Çeşme'ye çok yakın olması, ulaşım maliyetinin düşük olması ve Ada'nın çeşitli güzellikleri bünyesinde barındırması nedeniyle ilgi gördüğünü ifade eden Dimitris, kapıda vize kolaylığının getirilmesinin de turist sayısının artmasında etkili olduğuna işaret etti.


Türk turistlerin Sakız'ın ardından diğer adaları ve Yunanistan anakarasındaki merkezleri de merak ettiğini, bunun önemli bir fırsat oluşturduğunu aktaran Dimitris, şunları kaydetti:


"Yunanistan'dan çok sayıda katılımın olmasının arkasında potansiyelin yüksek olmasının yanında Yunanlılar'ın Türkiye'de kendilerini evlerinde hissetmelerinin de etkisi var. Ortak bir kültüre ve geçmişe sahibiz. Burada sadece ticaret değil dostluklarımızı da tazeliyoruz. İki taraflı büyüyen bu anlayış devam ettiği sürece iki ülke birbirinin en büyük turizm partneri olur." 


Dimitris, Yunanistan'dan da çok sayıda insanın tatil için Türkiye'ye tercih ettiğini hatta birçok kişinin yaşamak için de Türk kentlerini tercih eder duruma geldiğini sözlerine ekledi. 



Yenigün


Geri Dön