29 / 03 / 2024

Trenkwalder Ebru Temizlik atık depolama tesisi kuracak!

Trenkwalder Ebru Temizlik atık depolama tesisi kuracak!

Türkiye'nin 16 il ve ilçesinde temizlik hizmeti veren Trenkwalder Ebru Temizlik, 8 yıldır Fatsa'da bu hizmeti veriyor. Temizlik algısına önemli katkıları olduğunu söyleyen Erdem Yuva, yakın bir zamanda kurulacak bir katı atık depolama tesisisin önemli bir



 Katı atık depolama tesisi kuruluyor, dertler bitiyor


Türkiye'nin 16 il ve ilçesinde temizlik hizmeti veren Trenkwalder Ebru Temizlik, 8 yıldır Fatsa'da bu hizmeti veriyor. şžirketin, bölge halkının hijyen ve temizlik algısına önemli katkıları olduğunu söyleyen Erdem Yuva, yakın bir zamanda kurulacak bir katı atık depolama tesisisin önemli bir sorunu çözeceğini belirtiyor

Trenkvvalder Ebru Temizlik Türkiye'nin 16 il ve ilçesinde temizlik hizmeti veriyor. şžirket, Fatsa'da içerisinde vidanjör, katı atık toplama aracı, konteynır olmak üzere toplam 17 araç ile temizlik işini sürdürüyor. Bunun yanı sıra kanalizasyon bakımı da yapıyor. şžirkette 80'i temizlik işinde olmak üzere 190 personel çalışıyor. Belediye bünyesindeki kanalizasyon, park, bahçe, inşaat, elektrik, gibi çeşitli kademelerde temizlik görevi yapan şirketi yaklaşık 30 yıldır hizmet veriyor. Fatsa'da ise 8 yıllık bir geçmişi olan Trenkvvalder Ebru Temizlik, bölgede temizlik ve hijyen bilinci oluşmasında önemli çalışmalarda bulunuyor. çevre mühendisi Erdem Yuva, dergimizin bu alandaki sorularını yanıtladı:

Hizmet sektöründe geleceği olarak katı atık toplama, geri dönüşüm gibi hizmetler Fatsa'da ne durumda Vatandaş yeterince bilinçli mi

Biz yaklaşık Fatsa'da 8 yıldan beri hizmet veriyoruz. Tabii ki işe ilk başladığımız zamanlara göre Fatsalılar temizlik anlamında bugüne daha bilinçliler. Bunda yapmış olduğumuz çalışmalarla bizim de payımız var. Hem basın sayesinde bilgileniyorlar hem de bizim vermiş olduğumuz konferanslar, hizmet panelleri, eğitimler sayesinde bu alanda yeni şeyler öğreniyorlar. Yaptığımız çalışmalar takdire şayan bulunuyor. çalışmalarımızı yaparken 4 ana felsefemiz var. Birincisi maliyet, ikincisi estetik, üçüncüsü zaman ve dördüncüsü emniyet... Biz bu 4 olguya çok önem veriyoruz. Biz burada yaptığımız işi en düşük maliyetle, en estetik biçimde, en verimli zamanda ve en emniyetle biçimde yapmaya çalışıyoruz.

Sektörün sorunlarından bahsedebilir misiniz
Öncelikle araç konusunda çeşitli teknolojik gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Her geçen gün teknoloji ilerliyor ve yeni yeni araç ve ekipman çıkıyor. Bu da tabii maliyeti artıran bir unsur. Biz sürekli fuarlara katılıyor; yeni gelişen teknolojik araçları takip ediyor ve şirketimiz bünyesine katmaya çalışıyoruz. Bunları şirket bünyemize katmamız için gerekli maliyet analizlerini iyi yapmamız gerekiyor.

Yurtiçinde hangi bölgelerle daha çok çalışıyorsunuz
Karadeniz bölgesinde Fatsa, Niksar, Erbaa ilçelerinde Nevşehir, Aksaray, Kahramanmaraş, Elbistan, Mersin,  Adana  gibi şehirler başta olmak üzere 16 il ve ilçede kentsel temizlik hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra bakanlıklar ve çeşitli kurumlarda bina temizlikleri de yapıyoruz. Kurumsal bir şirketiz ve bazı konularda çok hassas davranıyoruz. Temizlik işçilerimize sürekli eğitim veriyoruz. İş sağlığı, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında sürekli eğitime tabii tutuyoruz. Bu onlar için iyi olmasının dışında verimi de artıran bir unsur oluyor.

Yeni projeleriniz olacak mı
şžirketimizin Ar-Ge departmanı sorumluları sürekli yurtdışına gidiyor, yeni teknolojiler hakkında bilgi ediniyor. Türkiye'de bunları nasıl uygulayabiliriz konusunda sürekli araştırma içerisindeyiz. Uygun projeleri hayata geçirmek üzere fizibilite çalışması yapıyoruz.

Fatsa'nın gelişimi ile alakalı gerekli gördüğünüz yatırım ve projeleriniz var mı
Yakın bir zamanda Fatsa ve çevre ilçeleriyle birlikte belediyeler birliği adı altında uygun bulunacak bir yerde düzenli katı atık depolama tesisi kurulacağı müjdesinin belediye başkanımız verdi. Umarım en kısa zamanda faaliyete geçildiğinde Fatsa'nın çöp yeri sorunu halledilmiş olacak.
Ekonomist


Geri Dön