25 / 04 / 2024

TÜED emeklileri ev sahibi yapıyor!

TÜED emeklileri ev sahibi yapıyor!

Konut projesi hakkında bilgi veren TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, “En az bin başvuru aldıktan sonra, konut projemizin bu yıl başlamasını bekliyoruz” dedi.




Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, emekliler için ev müracaatlarına evi olmayan emeklilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek ucuz konut sahibi olmak isteyen bütün emeklileri derneğe üye olmaya davet etti. Konut Projesi hakkında bilgi veren Kılıç, “Tüm emekliler derneğimize üye olabiliyor. En az bin başvuru aldıktan sonra, konut projemizin bu yıl başlamasını bekliyoruz. Başvurular sona erdikten sonra üyeleri çağırarak toplantı yapacağız. Talepleri öğreneceğiz. Başvuruları ücretsiz olarak alıyoruz” dedi.


“TALEP PATLAMASI YAŞANMAKTA”

Konutları TOKİ’nin yapacağını ekleyen Osman Kılıç, “Başvurular 1 ay önce başladı. Bu güne kadar çok sayıda başvuru oldu. Dernek üyesi olan, evi olmayan, emekli olanlar ile dul ve yetimler başvurabiliyor. Genellikle 2+1 için başvuru yapılıyor. 240 ay boyunca aylık 240 TL ödeme yapacaklar. Bizler de bu şartlardan yararlanmak istiyoruz. Konutları 4 katlı düşünüyoruz. Emeklilerin yüzde 30’u kirada, kendi evi olanların da yüzde 35’i sağlıksız koşullara sahip, gecekondu tarzı konutlarda yaşamaktadır. Bu nedenle projemizde talep patlaması yaşanmaktadır” diye konuştu.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön