29 / 03 / 2024

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.



İSTANBUL'DAKİ Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit’teki Osman Gazi Köprüsü ve Antalya’daki Expo gövde gösterisinin ardından sıra Adana’daki dev santral açılışında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Türkiye’nin büyük ölçekli tesislerinden biri olan Tufanbeyli Termik Santralı’ndaki yeni türbinleri törenle hizmete sokacak. Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde Enerjisa firmasınca yaptırılan Termik Santral, 450 MW kurulu gücüyle Türkiye'nin 42’nci, Adana'nın ise 2’nci büyük enerji santralı unvanını aldı. Tesis, aynı zamanda Türkiye'nin 8’inci büyük Linyit Termik Santralı olarak kayıtlara geçti. 


İki türbin devrede


Aralıkta ilk iki buhar türbini devreye alınan santraldaki yeni türbinle birlikte kapasite büyüdü. 3.3 milyar kilovat saat elektrik üretilecek. 


1 milyon kişiye enerji


SANTRALIN tam kapasite hizmete girmesiyle 1 milyon 019 bin 637 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu enerjinin karşılanabileceği belirtildi. Konuttan sanayiye, metro ulaşımından çevre aydınlatmasına kadar elektrik ihtiyacı bu sayede sağlanacak. Dev santral, yerli kaynakları kullanarak elektrik üretecek. ,



Akşam


Geri Dön