25 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi eylülde 79,7 oldu!

Tüketici güven endeksi eylülde 79,7 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Tüketici güven endeksi eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğinde yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsimsellikten arındırılmış tüketici güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 arttı. Ağustos'ta 78,2 olan endeks Eylül'de 79,7 oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ağustos ayında 61,3 iken eylül ayında yüzde 2,2 artış göstererek 62,6'ya yükseldi.

  Tüketici güven endeksi eylülde 79,7 oldu!

Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi Ağustos ayında 78,6 iken, Eylül ayında yüzde 0,5 artarak 79'a yükseldi. Ağustos ayında 75,3 olan gelecek 12 aylık genel ekonomik durum beklentisi endeksi Eylül ayında yüzde 5,3 artarak 79,3'e yükseldi.

Gelecek 12 ayda bir önceki 12 aya göre dayanıklı tüketim malı harcama fikri endeksi Eylül ayında aynı seviyede kalarak 97,7 değerini aldı.

Tüketici güveni haziranda yüzde 5.8 arttı!

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön