23 / 04 / 2024

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Haziran ayında tüketici güven endeksi 63,4 ile tarihi seviyelere gerilemişti. İşte Temmuz 2022'nin tüketici güven endeksi verileri...



TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ NEDİR?

Tüketici Güven Endeksi, tüketicilerin şahsi mali durumları ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmelerini, gelecek dönem beklentileri ile yakın gelecekteki tasarruf ve harcama eğilimlerini ölçmeyi amaçlayan bir göstergedir. Bu indeks, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) iş birliğiyle yapılan Tüketici Eğilim Anketi'ne göre belirlenir. Tüketici Eğilim Anketi, aylık olarak bağımsız bir anket şeklinde uygulanır. Anket sonuçları yaşa ve cinsiyete göre ağırlıklandırılır.

Türkiye'de tüketici güven endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ulusal Veri Yayımlama Takvimine göre ilgili ayın son haftasında Tüketici Güven Endeksi Haber Bülteni ile açıklanmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön