25 / 04 / 2024

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Haziran ayında tüketici güven endeksi 63,4 ile tarihi seviyelere gerilemişti. İşte Temmuz 2022'nin tüketici güven endeksi verileri...



TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR?

Endeksler Avrupa Birliği’nin (AB) kullandığı denge yöntemine göre hesaplanır. Denge, toplam cevap verenlerin içerisinde negatif ve pozitif cevap verenlerin yüzdelerinin farkı alınarak hesaplanır. Ayrıca bu farka 100 eklenerek her bir soru için ayrı yayılma endeksi oluşturulur. Daha sonra seçilen soruların yayılma endekslerinin aritmetik ortalaması alınır ve genel endeks hesaplanır.

Endeks 0 ile 200 aralığında bir değer alır. Endeksin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100’den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösterir.

Mevcut durum değerlendirmeleri, beklentiler ve eğilimler, ¨kişisel mali durum, genel ekonomi, harcama ve tasarruf eğilimleri¨ konu başlıkları kapsamında ölçülür.

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

Haziranda en fazla kazandıran yatırım aracı açıklandı: Parasını buna yatıran kâr etti

Tüketici kredilerinin 345 milyar 238 milyon lirası konut!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön