27 / 04 / 2024

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Tüketici güveni dipten döndü! Tüketici güveninde temmuz ayında yükseliş…

Haziran ayında tüketici güven endeksi 63,4 ile tarihi seviyelere gerilemişti. İşte Temmuz 2022'nin tüketici güven endeksi verileri...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022’nin Temmuz ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi, temmuz ayında yüzde 7,4 artışla yüzde 68'e yükseldi. Haziran ayında tüketici güven endeksi 63,4 ile tarihi seviyelere gerilemişti.

TÜİK verilerine göre, mevcut dönemde maddenin hane durumu Haziran ayında 44,5 iken yüzde 4,2’lik artışla Temmuz ayında 46,4'e yükseldi.

Hanenin gelecek 12 aylık dönemdeki maddi durum beklentisi Temmuz ayında yüzde 12,2 artışla 67,2'ye yükselir iken, bu oran Haziran ayında 59,9 seviyesindeydi.

Gelecek 12 aylık dönemdeki genel ekonomik durum beklentisi Haziran ayında 61,6 seviyesindeyken, Temmuz ayında ise yüzde 15,2 artışla 70,9'a yükseldi.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi Temmuz ayında 0,2 artışa 87,7'ye çıktı. Bu oran Haziran ayında 87,5 seviyesindeydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön