26 / 04 / 2024

Tüketici ve konut kredilerinde yeni dönem başlıyor! Milyonlarca kişiye müjde...

Tüketici ve konut kredilerinde yeni dönem başlıyor! Milyonlarca kişiye müjde...

Tüketicilerin koruma altına alınmasını öngören yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşmeye devam ediyor. Eski Bankacılık Başuzmanı Dr. Önder Perçin, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Önder Perçin, neler söyledi? İşte ayrıntılar...



KREDİLERDE HEM SİGORTALI HEM DE SİGORTASIZ SEÇENEK SUNACAKLAR

Dr. Perçin, konuyla ilgili olarak "Gelen düzenlemeyle bunların yapılması yasaklanmış oluyor.Bankalar ve kredi veren kuruluşlar, otomatik ödeme talimatı vermeniz lazım ek hesap açmanız lazım gibi külfetler ek ürünler getiremeyecekler" açıklamasında bulundu.

Tüketici ve konut kredilerinde yeni dönem başlıyor! Milyonlarca kişiye müjde...

Tüketiciye 2 adet seçenek sağlayacaklarının altını çizen Perçin, "Seçeneklerin bir tanesi sigortalı bir tanesi sigortasız. Dolayısıyla müşteri de sigortayı dışarıdan daha kolay edinebilecekse bu imkanını kullanacak ve banka kendi önerdiği kredi kullanılmadı diye krediyi reddetme imkanına sahip olmayacak" ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön