19 / 04 / 2024

Turizmde kayıt dışı kiralama arttı!

Turizmde kayıt dışı kiralama arttı!

Ev turizmi pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli vergi kaybına neden olan konutlar artık kayıt altına almıyor verilen bu hizmet asla profesyonel değil.



UCUZ olabilir, ancak aynı hizmeti acentelerde daha kalitesi verilir. Çok doğru ve yerinde bir karar bu sektörün doğru anlamda şehre kazandırılması lazımdır. Devletin vergisine istihdamına katkıda bulunmak gerekir" dedi 


'İÇ PİYASAYA YÖNELECEĞİZ" 

Bu sene özellikle Rusya'da yüzde 10 ila 20 arasında bir düşüş beklediklerini ifade eden Özdemir, "Kuzey bölgeden beklediğimiz bu düşüşü gerek biz acenteler gerek oteller olarak iç piyasayla kapatmaya çalışacağız. Dolayısıyla indirimlerimiz devam ediyor. 


Birçok otele 20 ila 30 Euro'ya turistler geliyordu. Bizim kendi vatandaşımız, 150 Euro'ya tatil yapıyor. Şimdi dengelenecek sahildeki otelciler iç piyasanın değerini bilecekler. Dışarıdan gelmemesi iyi değil, ancak gelenlerin de belli bir kaliteye kavuşması için bu sezon turizmciler ve otelciler için bir şans olacaktır. Yavaş yavaş kıpırdanmalar var. Mayıs ayı ile birlikte sektör hızlanacaktır" dedi. 



HER yıl ciddi oranda artan ve vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi. 


Ev turizmiyle ilgili yapılan yasal çalışmalardan dolayı memnun olduğum belirten Özceylan Turizm Seyahat Acentası Genel Müdürü Atilla Özdemir, "Türkiye genelinde çok yaygın olmakla birlikte daha çok sahil kesimlerde yaz ayının da gelmesiyle daha da artıyor. Turizm önemli bir sektör bunu ufak turizm faaliyet şeklinde insanlar kayıt dışılıkla sürdürüyor. Kayıt altına alınmadan kiralanan bu konutlar turistik işletmeler açısından haksız rekabete yol açıyor. Ülke olarak bu kayıt dışılıktan çok büyük zarara uğruyoruz. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön