25 / 04 / 2024

Türk-Arap işbirliği ihracatı artıracak!

Türk-Arap işbirliği ihracatı artıracak!

Türk - Arap Ülkeleri İşadamları Derneği; "İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme" sloganıyla 28 Nisan -1 Mayıs günleri arasında İzmir'de yapılacak olan 'İnşaat Zirvesi'nin hazırlıklarına devam ediyor...




TÜRK-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği; "İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme" sloganıyla 28 Nisan -1 Mayıs günleri arasında İzmir'de yapılacak olan 'İnşaat Zirvesi'nin hazırlıklarına devam ediyor. Bu zirvede; Türkiye'de ve Arap bölgesinde önemli yatırımların önünü açabilmek üzere değişik Arap ülkelerinden katılacak olan 500'ün üzerinde Arap firması ile 150 Türk firmanın katılımıyla, Türk- Arap işbirliği anlaşmaları ve ortak çalışmaların yapılması amaçlanıyor. 


Dernek Başkam Sabuhi Attar; "İnşaat zirvesinin en önemli hedefi, Türk-Arap ülkeleri arasındaki yapı ve inşaat alanında ithalat ve ihracat seviyelerini artırmaktır" dedi. 


Taraflar arasında yapı ve inşaat sektöründe sağlam ortaklıkların kurulması, teknik ve teknolojik deneyimlerin paylaşılması, Türkiye'deki Arap yatırımcıların önünün açılması ve Arap ülkelerinin yaptıkları yatırımları sergilemelerine izin vererek yatırımcıları ağırlamak olduğunu vurgulayan Attar, İnşaat zirvesinin Türk-Arap Ülkeleri arasındaki ekonomik ortaklıkları geliştireceğini belirtti. Yapılacak zirvede, sektörün vardığı son teknolojiler dahil olmak üzere sektörde kullanılan tüm malzemeler, yapı inşaat alanında kullanılan endüstriyel hammadeleri, çok sayıda değişik ürünler, yatırım planları ve gayrimenkul ile ilgili değişik projelerin uygulama etütleri sergilenecek. 



Sabah Egeli


Geri Dön