26 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul yatırımcısının gözü Florida'da!

Türk gayrimenkul yatırımcısının gözü Florida'da!

Türk yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Amerika’nın Florida eyaletindeki yatırımlardan bahseden Florida Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erkan Nur, yatırımcıların Florida’ya akın ettiğini belirtti.



Amerika’nın Florida bölgesi Türk yatırımcıların gözdesi oldu. Birçok Türk yatırımcı emlak aldı ve ticari yatırımlarda bulundu. Florida Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erkan Nur, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nur, Türkler’in yatırımlarının son dönemlerde giderek artığını belirtti.


Erkan Nur, gelecek kaygısı taşıyan Türkler’in son 4-5 yıl içinde özellikle Miami ve Florida bölgesinde yatırımlarını artırdıklarını ve Florida’ya akın ettiğini söyledi.


Türkler’in yatırımlarını daha çok konuta veya iş sektörüne yaptığını vurgulayan Nur, ”Yatırım için gelenleri iki ayrı guruba ayırırsak konut olarak yatırım yapanların çoğu apartman dairesi ya da müstakil evler alıyor. Bazıları bunları yatırım için alıp kiraya veriyor. Buradan gelen geliri yatırımlarının karşılığında iyi bir getiri olarak görüyorlar. Kira gelirlerinin dışında, 2011 yılından beri düzenli olarak artan emlak fiyatlarını da bir değer artışı olarak görüyorlar. Ayrıca Türk yatırımcı doların Türk parası karşısında değer kazanmasını da üçüncü bir kar olarak değerlendiriyor” diye konuştu.


Nur, şu şekilde devam etti, “Konut satın alan Türkler’in fiyat aralığı, 150 ile 250 bin dolar arasında. Müstakil ev ve villalara yapılan yatırım aralığıysa 300 ile 500 bin dolar arasında.” 


Florida’da Sibel Can ve Arto gibi ünlülerin de yaşadığını belirten Nur, TV yayıncısı Acun Ilıcalı’nın da 6 milyon dolara ev satın aldığını söyledi.


‘Türk yatırımcı gelecek endişesi taşıyor’


Erkan Nur, Türkler’in neden Florida’yı tercih ettiğini ve bu yatırım artışının nedenlerini de açıkladı. Nur, şu ifadeleri kullandı:“Türkiye’den gelen veya buraya yerleşen yatırımcıların çoğunun nedeni gelecekleriyle ilgili belirsizlik. Türkiye’deki belirsizliğin yanında Amerika’daki 2011’den beri düzelen ekonomi ve istikrar. Türkiye’den gelenler önlerini göremediklerini söylüyor. Türkiye’de yaptıkları yatırımların ve işlerin önümüzdeki yıllarda değerleneceği ve yürüyeceği konusunda endişe taşıyorlar.“


Nur, Türkiye’den gelen yatırımcılarının özellikle Florida’yı seçmesinin bir diğer nedeninin de eyaletin ikliminin çok iyi olması, kışlarının çok yumuşak geçmesi ve bölgede çok iyi iş ve yatırım fırsatları bulunması olduğunu söylüyor.


‘Türkler büyük yatırım yapıyor’

Türkler'in nasıl bir yatırım yapılmasını anlaşan Nur, şöyle anlattı: “ Bu yatırımcıların çoğu 3 – 5 milyon dolar harcayarak ofis binalarına yatırım yapıyor. Apartmanlar satın alıyor. Depolar satın alıyor. Küçük çapta imalat yapılabilecek binalar satın alıyorlar. Alışveriş merkezleri satın alıyorlar. Türkler buraya büyük yatırımlar yapıyor. Bunlar emlak üzerine yapılan yatırımlar; bunlara ilaveten ticari olarak Türkler Güney Florida’ya yatırım yapıyor. Benzin istasyonları, lokantalar, küçük mini marketler alıyorlar. Çok büyük miktarda mermer ticareti yapan işletme de var.”




Amerika'nın Sesi


Geri Dön