18 / 04 / 2024

Türk gayrimenkulüne yabancı ilgisi sürüyor!

Türk gayrimenkulüne yabancı ilgisi sürüyor!

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 25’incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan Türk firmaları, bu yıl da yabancı yatırımcıların radarındaydı. Fuara katılan Türk firmalar büyük ölçekli satışlar yaptı...




Siyasi konjonktür yabancı yatırımcıyı korkutamadı, MIPIM'de yabancı yatırımcının Türkiye ilgisi devam etti. Fuara katılan Türk firmalar büyük ölçekli satışlar yaptı.


FRANSA'NIN Cannes kentinde bu yıl 25’incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan Türk firmaları bu yıl da yabancı yatırımcıların radarındaydı. Viatrans-Meydanbey ortaklığıyla Mecidiyeköy eski likör fabrikasının yerine inşa edilen Quasar İstanbul’un ofislerine yabancı yatırımcının ilgi gösterdiğini söyleyen Viatrans-Meydanbey Ortak Girişim Grubu İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, "Toplu alım yapmak isteyen fonlar var. Çok ilgilendiler, nisanda belli olur sonuçları. Yakında Türkiye’ye gelecekler, biz de inceleyeceğiz” dedi. 


NEF'İN YENİ PROJESİ YOLDA


NEF ev sahipliğinde gerçekleştirilen MIPIM 2014 açılış gecesine uluslararası yatırımcılardan dünyaca ünlü mimarlara çok geniş bir yelpazede birçok isim katıldı. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, İstanbul Ataköy’deki arsa üzerinde yapacakları projenin satışına hazırlandıklarını belirterek, “Ön talep toplamaya başladık. Satışlar kısa süre içinde başlayacak“ ifadelerini kullandı.


ESAS'TAN ÜÇ AVM


İSTANBUL'DA Kurtköy ve Maltepe’de projeler gerçekleştiren Esas Gayrimenkul de Mipim’de yeni projelerini tanıttı. 10 ile yatırım yapmayı hedefleyen Esas Gayrimenkul, Kocaeli, Bolu ve Çanakkale’deki alışveriş merkezi projelerini görücüye çıkardı. 



Şenay Köşdere/Akşam


Geri Dön