25 / 04 / 2024

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.



 

Abstocks kripto alım satım platformunun Dubai'nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesine yüzde 60’nı sattığı öğrenildi.

Şirketin kendi blockchain alt yapısına ait tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen kripto markası ABG coin 7 Ekim’de tüm dünya borsalarına girmeye hazırlanıyor ve böylece dünya pazarında arza sunulan ilk Türk kripto varlığı olma ünvanının da sahip olacak.

Kulislerden elde edilen bilgiye göre AB grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak’ın olan Abstocksun yüzde 60’ını Dünya üzerinde 9 ülkede kripto varlık alım satım borsaları var olan Centurion & Co Dubai - UAE adlı ve Dubai’nin kurucu ailesi El Maktum ailesinin sahibi olduğu şirkete satışının gerçekleştiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde imzalanan sözleşmeyle birlikte yüzde 60’ını alan El Maktum ailesi ayrıca AB grup holdingin kendi kripto girişimi olan ABG coini de dünya piyasasına sokmak için harekete geçti. Bayrak ailesiyle ortak olan El Maktum ailesi 7 Ekim’de kripto varlığını bütün dünya borsalarına sokmaya hazırlanıyor.

Bununla birlikte ilk kez bir Türk kripto varlığının dünya piyasasında yerini almış olacağı öğrenildi.

Öte yandan yeni haftaya sakin başlayan kripto para piyasaları geçen 24 saatte değer kazandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön