23 / 04 / 2024

Türk Lirası mevduata şok faiz. Diğer bankalar takip edecek mi?

Türk Lirası mevduata şok faiz. Diğer bankalar takip edecek mi?

Kredi faizlerinde beklenen indirimi yapmayan bankaların, cazibesini yitiren KKM hesaplarından olası çözülme için harekete geçtikleri belirtiliyor. Akbank'ın faiz teklifini diğer bankaların takip edip etmeyeceği merak konusu.



Merkez Bankası politika faizini son indirim kararı ile birlikte yüzde 10.5'e indirirken özel bankaların kredi faizlerinde beklenen indirimin yaşanmaması dikkat çekiyor. Seçimden önce faizin tek haneli rakamlara ulaşması ve o seviyede tutulması beklenirken Akbank'dan gelen mevduat faizinde 3 günlük kampanya teklifi piyasalarda 'şok' olarak nitelendirildi. Ekonomi Manşet sitesinde yer alan habere göre Sabancı Holding bünyesinde bulunan Akbank, başlattığı 3 günlük kampanyayla yüzde 22 olan yıllık mevduat faizini yüzde 29’a yükseltti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön