24 / 04 / 2024

Türk mimar Emrah Sevimlisoy'un başarı hikayesi!

Türk mimar Emrah Sevimlisoy'un başarı hikayesi!

Londra’da yaşayan başarılı mimar Emrah Sevimlisoy, “Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” diye konuştu.



Designembassy Mimarlık şirketinin sahibi ve Sevimlisoy Mimarlık şirketinin mimarı Emrah Sevimlisoy, Londra’ya 1996 yılında üniversite eğitimi için gittiğini söyledi. 
Vatan Gazetesi'nden Mehmet İlkay Özer ve Murat Çimen'in haberine göre, İngiltere’de önce sanat eğitimi alıp, ardından iç mimarlık eğitimi alan Sevimlisoy, “Üniversiteden üstün başarıyla mezun oldum. Daha sonra İtalya’da Antonio Citterio’nun başında olduğu Domus Academy Endüstriyel Tasarım Bölümü’nü bitirdim. Daha sonra mimarlık okumak için Kraliyet Sanat Akademisi’ne gittim. Büyük mimarlardan ders alıp, eğitimime devam ettim. Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” açıklamasında bulundu.

‘Sektörde lider’

Türkiye’de birçok başarılı projede bulunan mimar, “Şu anda Sevimli Mimarlık bünyesinde creative director olarak çalışıyorum. Şirketimiz 45’inci yılını doldurdu. Kendi sektöründe liderlerden biri diyebilirim. Türkiye’de şu anda içinde bulunduğumuz projelerden birisi Türk Havayolları ve DO&CO’nun Ortaköy Yüzme İhtisas projesi. Bu çalışmanın kontrol, koordinasyon ve mimari sorumluluğu bize ait” dedi.

Emrah Korkut Sevimlisoy kimdir?


Geri Dön