25 / 04 / 2024

Türk vatandaşlığına özel merkez!

Türk vatandaşlığına özel merkez!

250 bin dolar karşılığında yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına geçmesinin önünün açılmasının ardından, İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası harekete geçti...



İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası (İTO), 250 bin dolar karşılığında yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına geçmesinin önünün açılması ile harekete geçti. Başvuru sürecinde yaşanan tıkanıklığın giderilmesi için valilik ve İTO koordineli çalışma yürütüyor.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; İTO Başkanı Şekip Avdagiç, "İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı'na sürecin düzgün yönetilmesi gerektiğini iletti. Biz de bakanlıktan 'olur' alarak valiliğimizin talebine karşılık verdik. İTO olarak yabancı yatırımcılar için merkez binamızın karşısında yeni bir mekan tahsis ettik. Burada tüm ilgili kurumların temsilcileri olacak. İki hafta içinde açacağız" dedi. 

Yabancı yatırımcı açısından Türkiye'nin çok cazip olduğunun altını çizen Başkan Avdagiç, yoğun bir talep beklediklerini belirtti. 

Avdagiç, "İki ayrı avantaj var. 250 bin dolarlık mülk alımına KDV muafiyeti var. Yerli yatırımcı için 250 bin dolar üzerine yüzde 18 KDV ödemesi yapıyor. Yerlinin 300 bin dolara aldığı evi, yabancı yatırımcı 250 bin dolara alabilecek. Otomatik olarak yüzde 20 iskontolu almış olacak. Ülkemize ciddi döviz girdisi olacak" şeklinde konuştu. 


3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!


Geri Dön