26 / 04 / 2024

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.



Ülkemizde yabancı yatırımcılara 250 bin dolar yatırım karşılığında vatandaşlık verilmesi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe yabancı oranını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı kasım ayı konut satış istatistiklerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 48,4 artış gösterdi ve 7 bin 363’e çıktı. Benzer bir uygulamanın da yer aldığı Birleşik Arap Emirlikleri’nde yürürlükteki yabancı vatandaşlık kanununda yapılan değişiklik, yabancı yatırımcıların taleplerini de oldukça artırdı. 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilen düzenlemeyle vatandaşlık şartının 1 milyon dirhemden 750 bine indirilmesi Türk gayrimenkul yatırımcılarını da Dubai’ye yönlendirdi. Yapılan yeni düzenleme hakkında önemli açıklamalar yapan Dubai merkezli gayrimenkul şirketi Damac Group’un  Satış Danışmanı Aslıhan Çaybaşı, “750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık 205 bin dolarlık yatırımı Dubai’de yapan yabancı yatırımcılar, kendileri ve aileleri için süresiz oturma iznine sahip olabiliyor. Yatırımcılara kolay vize ve bütçe dostu ödeme imkanları ile yatırım amaçlı yapılan satın alma işlemlerinde kiralama seçenekleri gibi büyük kolaylıklar da sunuluyor” şeklinde konuştu.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Dünyanın en güvenilir kentleri arasında

Yaptığı açıklamada, yatırımcıların yabancıya vatandaşlık hakkı getiren yasadan yararlanarak dünyanın en güvenilir kentleri arasındaki  Dubai’de yaşama ve iş kurma avantajı elde ettiğini dile getiren Aslıhan Çaybaşı, “Dubai, dünyada lüks konut piyasasının kalbinin attığı bir şehir olarak gayrimenkulde kazançlı yatırımın adresi oldu. Dubai’nin yatırım yapmayı kolaylaştıran olanakları, yatırımcıların kazançlı iş fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıyor. Dubai’de şirket kurulumları dışında hiçbir alanda vergi şartı bulunmuyor. Yatırımcılar doğru yatırımlarla yaşam standartlarını yükseltebiliyor. Dünyanın en yüksek maaşlarına sahip şirketlerde aradıkları pozisyonu bularak kariyer hayatlarına yön verebiliyorlar. Yüksek seyreden kira fiyatları sayesinde de yatırımlar kısa sürede kendini amorti edebiliyor” diye konuştu.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Dubai’de prestijli ve kazançlı yatırım fırsatı sunuluyor

Yaptığı açıklamada 2002'den beri geliştirdikleri projelerle Ortadoğu’nun lüks konut piyasasına yön verdiklerini kaydeden Damac Group Satış Danışmanı Aslıhan Çaybaşı, “100’den fazla uluslararası ödüle sahip yüksek katlı dev mimari yapılardan, prestijli otel ve tatil köyüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 36 bin 400 adet dairenin teslimatını tamamladık. Konfor ve lükste sınırları aşan projelerimizle yatırımcılarımızı prestijli ve kazançlı yatırımlarla buluşturuyoruz. Kısa sürede kendini amorti eden projeler, sözleşme imzalanır imzalanmaz kazandırmaya başlıyor. Projelerimizin yüzde 90’ı Dubai’nin en yüksek kira getirisine sahip Business Bay bölgesinde yer alıyor” dedi.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Türk yatırımcıların da radarında yer alıyor

İnşa ettikleri projelerde yatırımcılara uygun ödeme şartları sunduklarını söyleyen Aslıhan Çaybaşı, “Merkeze 15 ve 25 dakika uzaklıkta yer alan Damac Hills ve Damac Hills 2 projeleri, özellikle Türk yatırımcılar tarafından büyük rağbet görüyor. Okul, klinik, golf sahası, market zincirleri gibi donatılarıyla mini bir şehir olarak tasarladığımız projelerimiz, villa ve rezidanslardan oluşuyor. Hazırladığımız uygun ödeme planlarında, ön ödemenin dışında kalan tutarı faizsiz taksitlendiriyoruz. Bölgedeki hızlı gelişim karşısında projelerimizin katma değeri de her geçen gün artıyor. Özellikle yatırım amacıyla projemizden konut alan yatırımcılarımız, büyük bir kazanç elde ediyor” dedi.

Folkart Yapı yurtdışı yatırımlarını artırıyor!

Dubai'de gayrimenkul fiyatları arttı mı?


Geri Dön