25 / 04 / 2024

Türk Ytong, 50 milyon euroluk yatırımla kapasitesini artırıyor!

Türk Ytong, 50 milyon euroluk yatırımla kapasitesini artırıyor!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, iki yılda toplam 50 milyon euroluk yatırımla kapasitede yüzde 40 artışa gideceklerini ve yılda 2 milyon 800 bin metreküpe ulaşacaklarını belirtti...



Türk Ytong, 50 milyon euroluk yatırımla kapasitesini artırıyor.Yıllık 2 milyon metreküp kapasite ile alanlarında Avrupa'nın en büyük ikinci, Türkiye'nin ise yüzde 60 pazar payı ile birinci üreticisi olduklarını söyleyen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, iki yılda toplam 50 milyon euroluk yatırımla kapasitede yüzde 40 artışa gideceklerini ve yılda 2 milyon 800 bin metreküpe ulaşacaklarını belirtti. 


Erel, Türk inşaat sektöründe 50 yılı geride bırakan Türk Ytong'un bugün gelinen noktada İstanbul, Tekirdağ-Saray, Bilecik, Antalya ve Gaziantep'te kurulu toplam 5 fabrikada yılda 2 milyon metreküp üretim yaptığını söyledi. Son dönemde kapasite yetersizliği nedeniyle müşterilere cevap vermekte zorlandıklarını dile getiren Erel, "Bu doğrultuda yeni yatırımlar için düğmeye bastık. Trakya tarafından 30 milyon euroluk yatırımla 400 bin metreküplük yeni bir fabrika daha kuruyoruz. Yakın vadeli planlarımız arasında yüda 400 bin metreküp üretim yapüan Bilecik fabrikamızın kapasitesini iki katma çıkarmak da var. 20 milyon euroluk bir yatırım öngördüğümüz Bilecik fabrikamız yeni yatırımların devreye girmesiyle birlikte alanında dünyanın en büyük tesisi haline gelecek. 

Önümüzdeki 5 yılda yapüacak yeni yatırımlarla Ytong üretiminde dünya birinciliğini hedefliyoruz" dedi. Türk Ytong'un 5. 

fabrikası olan Büecik tesislerinden Güney Marmara Bölgesi ne yıllık 250 bin metreküp sevkiyat yapüdığını ifade eden Erel, son 5 yılda 100 binden fazla konutun Ytong üe inşa edildiğini kaydetti.

Şu an 600 kişiyi istihdam ettiklerinin bilgisini de veren Erel, yeni yatırımların devreye girmesiyle birlikte 100'ü aşkın yeni istihdam sağlayacaklarını vurguladı. 

Ciroda yüzde 15 büyüme hedefi Erel, 2013 yüındayeni ürünlerle ciroda yüzde 13 büyüme sağladıklarını, bu yılki öngörülerinin ise yüzde 15 civarında olduğunu anlattı. Alman Ytong öncülüğünde önemli Ar-Ge çalışmaları yapüdığına da dikkati çeken Erel, "Dünyada ve Türkiye'de sadece Ytong tarafından üretilmekte olan yanmaz, hafif ve mineral yalıtım malzemesi Ytong Isı Yalıtım Plağı'nı buna en iyi örnek olarak gösterebiliriz. Ytong Isı Yalıtım Plağı üretim kapasitesini de önümüzdeki yıl 5'e katlayacağız" diye konuştu. Erel, bugüne kadar toplamda 21 müyon metreküp Ytong ile yaklaşık 1 müyon 500 bin adet konut inşa edüdiğini dile getirdi. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön