26 / 04 / 2024

Turkcell İletişim Merkezleri'ni yeniledi!

Turkcell İletişim Merkezleri'ni yeniledi!

Turkcell, ülkemizde iletişim sektörünün en büyük mağaza zincirini oluşturan Turkcell İletişim Merkezleri'ni (TİM) yeniledi



Turkcell müşterileri görünüm, dekorasyon ve hizmet anlayışı olarak standart hale getirilen TİM'lerde ihtiyaçlarıyla ilgili tüm seçenekleri bir arada görmenin yanında, gerçek ürünleri test ederek üst kalitede müşteri deneyimi yaşayacaklar. Dünyadaki operatör mağazaları içinde ilk kez ve sadece TİM'lerde bulunan 'Hızlı Şarj Cihazı' sayesinde 'Şarjım bitiyor' sıkıntısı da son buluyor. TİM ziyaretçileri 15 dakika içinde telefonlarını şarj ederek iletişimlerini kesintisiz olarak sürdürebilecekler. Yine sadece Türkiye'de TİM'lerde bulunan 'Telefon Yedekleme Cihazı' sayesinde ise Turkcell müşterileri telefonlarındaki verileri bir başka telefona 5 dakikada aktarabilecek ve telefon rehberlerini yedekleyebilecekler.

TİM'lere özel koku
Turkcell müşterilerinin su ve kahve ikramı eşliğinde tüm iletişim ve teknoloji ihtiyacına uzman personelden hizmet alarak yanıt bulacağı TİM'lerdeki yenilikler bu kadarla da sınırlı değil. Yakında TİM'lerde 'gnçtrkcll radyo' üzerinden müzik yayını başlayacak. Bu sayede, Turkcell müşterileri en yeni kampanyalardan ve lansmanlardan sesli olarak haberdar olabilecekler. Dünyanın en büyük üç parfüm üreticisinden biri olan İsviçreli Firmenich tarafından Turkcell'e özel olarak geliştirilen koku ise TİM ziyaretçilerinin ferah bir nefes almalarını sağlayacak. Koku seçiminde ise ağırlıklı olarak genç segment ve teknoloji tutkunlarının yanı sıra iş dünyasının profesyonelleri hedeflenmiş. Koku cihazları bu özel kokuyu difüzyon yöntemiyle yayıyor. Kullanılan bu teknoloji kokunun uzun sürede havada kalmasını sağlıyor.
Ayda ortalama 10 milyon Turkcell'linin 30 milyon işlem yaptığı TİM'lerdeki bir diğer yenilik de Sıra-Matik. Turkcell müşterileri artık Sıra-Matik'le sıra numarası alarak, sıra kaybetme endişesi taşımadan ürün ve servisleri inceleyebilecekler.

7 bin uzman çalışan
Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, TİM'lerdeki yeni dönemi anlatırken, mağazaların ortalama büyüklüğünü 55 metrekareden 65 metrekareye çekerek toplam 71 bin metrekare alan yarattıklarını ve 80 mağazanın yerini değiştirdiklerini belirtti. TİM'lerdeki 7 bin uzman çalışanın müşteriye 'hizmet ve deneyim odaklı' bir anlayışla yardımcı olacağını da vurgulayan Sayın, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bizim için teknoloji müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak demek. Bu nedenle geçirdiğimiz değişimi logomuz ile müşterimize duyurduk ve hizmette artı değer yaratacak tüm yenilikleri hayata geçirdik. Müşterilerimizin teknoloji ihtiyaçları için bir uğrak noktası olmayı hedefliyoruz. Bu biten değil, sürekli kendini yenileyecek bir sürecin habercisi.' 
Turkcell, 125 milyon TL'lik yatırım yaparak Türkiye çapındaki 1046 TİM'i yeniledi.

Teknoloji uzmanı
TİM'lerde, görev tanımları belirlenmiş mağaza müdürü, satış danışmanı, iletişim danışmanı ve teknoloji uzmanı gibi farklı unvanlara sahip çalışanlar bulunuyor. En ilginci ise şüphesiz teknoloji uzmanları. Kurum kültürünü en iyi şekilde temsil etmek ve mağaza çalışanlarına 'Rol Model' olmak, satış hedeflerinin gerçekleşmesini sağlamak, yeni iletişim teknolojisi ürünlerini ve mevcut ürünleri müşteriye tanıtmak gibi görevleri bulunan uzmanlar ayrıca kampanyalar, sektör, rakipler ve gelişen teknolojileri takip etmek, çalışanlara danışmanlık yapmak ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlamak gibi faaliyetlerde de bulunuyorlar. Teknoloji uzmanı bulunan mağazalarda diğer mağazalara oranla üç kat fazla performans elde ediliyor. Şu anda 81 ilde 286 teknoloji uzmanı bulunuyor. Turkcell, bu sayıyı 2009 sonunda 350'ye çıkarmayı hedefliyor. Teknoloji uzmanlarının 115'i lisans, 90'ı ön lisans ve 81'i de lise mezunu.

Rakamlarla TİM'ler
- 81 il, 314 ilçe çevresinde toplam 1046 adet TİM bulunuyor.
- Bu mağazalar toplam 71 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.
- TİM'lerin 131'i AVM'lerde, 855'i ana cadde ve cadde üstünde, 60'ı ise ara sokaklarda yer alıyor.
- Çalışanların yüzde 57'si batı bölgelerinde, yüzde 43'ü ise doğu bölgelerindeki TİM'lerde istihdam ediliyor.
- TİM çalışanlarına 2008-2009 yıllarında e.öğrenme ve mobil eğitimin yanı sıra alive gibi uzaktan erişilebilir sistemler kullanarak toplam 450 bin saat eğitim verildi.
Akşam


Geri Dön