26 / 04 / 2024

Türkerler 2020 yılına kadar lisanslı projelerini faaliyete geçirecek!

Türkerler 2020 yılına kadar lisanslı projelerini faaliyete geçirecek!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, sahip oldukları kurum kültürünü ve devreye aldıkları yeni projeleri anlattı.



"Bizler, sadece betonarme bir yapıyı hayata geçirmekten ziyade, projenin bulunduğu 

bölgeye, şehire ve halkına değer katan bir oluşumu realize etme hedefindeyiz" diyen Türkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, sahip oldukları kurum kültürünü ve devreye aldıkları yeni projeleri anlattı. 


Kuruluşunuzun geçmişi hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Ticari faaliyetlerine mağazacılık sektörüyle başlayan aijemiz, 1993 yılında Türkerler İnşaat A.Ş.'yi kurarak inşaat, enerji, doğalgaz, altyapı ve çimento sektöründe yatırımlarını büyüttü. Mevcut durum itibarıyla Türkerler; doğalgaz, üst yapı, alt yapı, sağlık ve sanayi tesisleri projeleri inşaatı ve işletimi ile elektrik üretimi, ticareti ve dağıtımı alanlarında faaliyet göstermektedir. 2015 yıl sonu itibarıyla toplam 156 şirkette iştiraki olan, konsolide cirosu 1.722 milyon TL'ye ulaşan bir şirketler grubu haline geldik. 


Kurumsal kültürünüz ve felsefeniz hakkında neler söylemek istersiniz? 


Kurum kültürümüz, çalışana saygıdan önce insana saygı temelinde yoğrulmuştur. 

Her bir çalışanımızın insan olarak kattığı değerler, Türkerler yönünde, çalışan olmalarından önce gelir. Şirketler grubumuzun varlığı için emek veren çalışanlarımız, Türkerler'in şu ana kadar ulaştığı noktanın mimarları olduğu kadar, bundan sonraki hedeflerinin de garantisidir. Kurumsal felsefemiz de insana ve topluma verilen önem çerçevesinde olgunlaşmıştır. Çalışma anlayışımız ve projelerimizde çevreye gösterdiğimiz özen, Türkerler markasının sürdürülebilir büyümesi anlamında bizleri her geçen gün daha da hassas olmaya teşvik ediyor. Bu anlayışımız, topluma ve insana saygı felsefemizle beraber, topluma daha fazla değer katan bir kurum olmamızı sağlıyor. Türkerler olarak sosyal sorumluluğun bilincinde bir kurumuz ve bu bağlamda yeni nesillerin eğitimine tam destek vermekteyiz. 

İstanbul ve Ankara'da yaptırdığımız iki adet okulda yaklaşık 2.000 öğrenci, eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Yine Mardin'de yapımı tamamlanmak üzere olan 32 derslikli bir ortaöğretim kurumu ve 250 yatak kapasiteli yurt inşaatı ile Rize'de tamamlanmış bir yurt binamızla gençlerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik katkılarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Aynca Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan destek anlaşması gereği içinde 100 Temel Eser'in bulunduğu bir eğitim setinin Türkiye genelinde 500.000 adet basımı ve dağıtımı işini üstlendik. Eğitimin yanı sıra, profesyonel ve amatör düzeydeki spor dallarında da aynı sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştığımızı söyleyebiliriz. 


Kurum geçmişinizde dönüm noktası olarak adlandırabileceğimiz kilit noktalar hangileridir? 

1 Kasım 2007'de EPDK'nın düzenlediği rüzgar enerjisi santrali yatınmı ihalelerinde toplam 9.000 MVV'lık bir yatırım portföyüne yaptığımız 67 adet başvurumuz oldu. Aldığımız elektrik dağıtım ve perakende satış imtiyazlanyla enerji piyasasında dikey entegrasyonu sağladık. Aynca devletin geliştirdiği yeni bir yatırım ve finansman aracı olarak Kamu Özel İş Ortaklığı projelerine de, daha ilgili mevzuat oluşturulmadan iştah kabartmıştık. Bu alanda yaptığımız yatırımlarla şirketler grrubumuzun varlık değeri katlanarak artmıştır. 

Söz konusu ilerlemenin etkisiyle yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görmekte ve ciddi ortaklık görüşmeleri yapmaktayız. Türkerler, artık ticari unvanında yer aldığı ismiyle bir inşaat şirketinden çok, inşa etme kabiliyetine sahip bir yatınmcı-geliştirici şirkettir. Türkerler'in ticari hayata bakışı "herkesin risk gördüğü yerlerde biz fırsatlar görürüz" olarak özetlenebilir. 



Yatırım yol haritanızdan bahseder misiniz? 

Grup olarak 2019 yılına kadar, çok önemli bir fırsat çıkmazsa, Beşiktaş-Maslak hattı dışında yeni bir gayrimenkul projesi geliştirmeyi planlamıyoruz. Yenilenebilir enerji portföyümüzde 2020 yılına kadar faaliyete geçirmeyi hedeflediğimiz lisanslı projelerimiz bulunmakta. Türkerler olarak, varlıklarımızın %80'i ihale şartlan gereğince devlet garantili işlerden oluşuyor. Bu nedenle 2019 yılına kadar ticaret - satış riski içeren işlerde mümkün olduğunca yer almamayı hedefliyoruz. Böylece nakit akışımızı garantileyip, finansallanmızın temelini daha da sağlamlaştırmış olacağız. 


Sizce bir marka projeyi farklı ve değerli kılan unsurlar nelerdir? 

Türkerler olarak, Mahall  Ankara  ve Mahall  İzmir  Bomonti projelerinin müteahhidi değil, geliştiricisiyiz. Türkiye'de bu iki kavram birbirine sıkça kanştınlmaktadır. Bizler sadece betonarme bir yapıyı hayata geçirmekten çok, projenin bulunduğu bölgeye, şehire ve halkına değer katan, insanlann konforuna ve beklentilerine uygun yaşam alanlan tasarlayan bir oluşumu realize etme hedefindeyiz. Bir gayrimenkulü geliştirirken bölgeye ne katacağını, insanlann hayatlannda neler değiştireceğini düşünmek gerekir. 

İnsanoğlu, var olduğundan beri bir sığınma ihtiyacı içindedir ama artık bu güdü yerine yaşam alanının ona ne kattığını sorgular hale gelmiştir. Bizler de bu dönüşüm ve değişimin farkına vardık. Şu anda bu vizyoner oluşumun mimarlanyla, yani deneyimli üst düzey yöneticilerimiz, danışmanlanmız ve proje sürecindeki destekçilerimizle "yaşam alanı geliştirici" kavramını, hayatını bundan sonra projelerimizde sürdürecek misafirlerimize en çok katkıyı sağlayacak şekilde yansıtmaya gayret ediyoruz. Esasen, enerji ve sağlık alanındakiler başta olmak üzere, tüm yatınmlanmızda bu anlayışımızı görmek mümkündür. 


İzmirlilerin yeni buluşma noktası 

Ege'nin incisi İzmir'de uluslararası standartlarda yepyeni bir yaşam, iş ve eğlence merkezi yükseliyor: Mahall Bomonti İzmir.  Konforlu rezidanslar, uluslararası standartlarda ofis katlan, dünya markası mağazalar, tenis kortlan, müze, açık hava sineması, seyir terası, şık restoran ve kafelerden oluşacak proje, özgün konseptiyle İzmir'de birçok ilki bir arada sunacak. Yanm asra yaklaşan köklü tecrübesini İzmir'e taşıyan Türkerler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Yıllardır altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinde bu kent için büyük projeler gerçekleştirdik. İzmir'le özel bir bağımız var. Sadece 2016'da İzmir'e yaptığımız yatınmlann toplamı 3.7 milyar lirayı buldu. Yeni projemizle bu güçlü bağı taçlandınyoruz" dedi. 

Mahall Bomonti İzmir; uzun yıllardır üniversite, hastane, ofis binası, konut ve endüstriyel yapılar olmak üzere çok sayıda büyük projeye imza atan Epig Mimarlık tarafından tasarlandı. Biri 58 katlı, 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Projedeki konutlann yüzde 76'sı 1+0 ve 1+1 dairelerden oluşuyor. 2+1 ve 3+1 seçenekleri de geniş konut isteyenler için hayata geçirildi. 


Mahall Bomonti İzmir, İzmir için birçok ilki beraberinde getirecek. Mahall Bomonti İzmir, kentin yaşam kalitesi, tasanm anlayışı, güvenlik seviyesi, inşaat teknolojisi en yüksek binası olacak. Aynca Mahall Bomonti İzmir, 240 metrelik uzunluğuyla kentin en yüksek binası olacak. Proje; araç şarj üniteleri, bisiklet park alanlan, güneş panelleri ve yeşil çatı uygulaması gibi çevre için etkileri büyük detaylanyla, yalnızca en çevreci projelere verilen LEED Platin Sertifikası'na ise aday. Öte yandan proje çerçevesinde 1912'den 1928'e kadar bira, 1936'dan 1944'e kadar şarap, 1944'den 2004'e kadar ise rakı fabrikası olarak kullanılan alandaki tüm binalar korunarak restore ediliyor. 9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek. 


Ankara'nın Yeni Mahall'lesi 


Ankara'nın en kararlı gelişen aksı Eskişehir Yolu'nda; lokasyonu, mimarisi ve sunduğu yaşam alternatifleriyle son yıllarda başkentteki en gözde projelerden biri olan Mahall Ankara'nın teslimi için geri sayım başladı.

 

Uluslararası Mimarlık Ofisi RMJM ve Öncüoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve Türkerler İnşaat tarafından hayata geçirilen Mahall Ankara, başkentte özlenen mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı amaçlıyor. 


Kent mimarisiyle uyumlu, şehre değer katan, değişen ihtiyaçlara yanıt verebilen, teknolojik altyapısı güçlü, sosyal alanlan, otoparkı ve ulaşım olanaklanyla yaşamı kolaylaştıran Mahall Ankara; eskilerin mahalle sıcaklığını yaşatma temasıyla plânlandı. Proje 315 adet ofis, 246 adet konut, 191 Home Ofis, 78 adet City Suits ve 64 adet mağaza ile pek çok fonksiyonu içinde banndınyor. Ankara'da standartlan yükseltecek bir anlayışla hayata geçirilecek olan proje; özel tasarlanan bir mahalle ortamında yaşamak isteyen ailelerden, iş yerinin prestijli bir ortamda olmasını isteyen iş adamlanna, avukatlardan doktorlara, serbest meslek çalışanlanna kadar oldukça geniş bir yelpazeye sesleniyor. 

Mahall Ankara, pek çok iş merkezinin, kamu kurum ve kuruluşunun, hastanelerin ve altı üniversitenin ortasında bulunuyor. Proje, Ankara'nın yeni ulaşım alternatifi olan Sakıp Sabancı ve Anadolu Bulvarı'na da yakın bir noktada konumlanıyor. Projeye aynı zamanda metro ile de ulaşım mümkün.


Forbes 



Geri Dön