29 / 03 / 2024

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin yapımı 2022'de tamamlanacak. 



Kazakistan'da YDA Group tarafından inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'ında yer alan habere göre; Türkistan Bölge Hastanesi Proje Müdürü Akay Bulut, hastane inşaatının 2020 Eylül ayında başladığını belirtti. 

Yapımında 300 kişinin çalıştığı hastanede kaba inşaat çalışmalarını  yüzde 80'i tamamlandı. Bulut, projenin program dahilinde devam ettiğini belirterek "Yeni tip koronavirüs salgınından kaynaklı zorlu çalışma şartlarına rağmen projeyi planlanan tarihte yetiştirmek için büyük bir çabayla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hastanemizi Temmuz 2022 yılının ikinci yarısında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022 de bitecek!

"Kazakistan'daki en modern hastane olacak" 

İnşası devam eden hastanenin çok fonksiyonlu olacağını söyleyen Bulut, hastanenin  766 yatak kapasitesine sahip olacağını belirtti. 

Projenin tamamlandığında Kazakistan'daki en modern hastane olacağının altını çizen Bulut, "Hastane, bölgenin sağlık altyapısını ve konforunu değiştirecek, Türkistan'da bütün sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede olacak. Buraya gelen bir hastanın başka bir hastaneye sevk edilmesine gerek kalmayacak." şeklinde konuştu.

Bulut, YDA Group olarak uluslararası normlara göre Türkistan Bölge Hastanesi, 1147 yataklı Nur-Sultan Şehri Astana Tıp Üniversitesi Hastanesi, 623 yataklı Petropavlovsk Bölge Hastanesi, 530 yataklı Kostanay Bölge Hastanesi olmak üzere 4 hastane projesinin inşasına devam ettiklerini ve Kazakistan'da sağlık alanında yatırımı sürdüreceklerini dile getirdi. 

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı


Geri Dön