25 / 04 / 2024

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.



İhracat: Bir ülkenin diğer ülkelere mal ve hizmet satışı olarak tanımlanır. İhracat, bir ülkenin ekonomik büyümesine ve genişlemesine katkıda bulunur ve ülkenin dış ticaret açığını azaltır.Birçok ülke ihracat için politika ve programlar uygulamaktadır. Örneğin; bir ülkenin yerel sanayi üreticilerine ihracat yapmaları için finansal destek sağlamak,  dış ticaret fuarları düzenlemek gibi. Ayrıca ihracatçılar için eğitim programları ve danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Ticari ilişkiler önem taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, ”Görüşmelerimizde ekonomik ve ticari ilişkilerimizi de detaylı şekilde görüştük. Geçen yıl ticaret hacmimiz 6 milyar dolara çıktı. Ortak amacımız ise bugünkü görüşmelerin akabinde bunu 10 milyar dolar civarına kısa sürede yükseltmek. Bulgaristan tarafındaki sınır kapılarının 
modernizasyonunun bitmesi ve özellikle gıda kontrolü altyapısının kuvvetlendirilmesiyle ortaklığımız daha da gelişecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Geçen sene Bulgaristan’a yapılan ihracatta tarihi zirveye ulaşılması iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağların ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin Bulgaristan’a ihracatı geçen sene 4 milyar 420 milyon dolarla rekor kırdı. Bulgaristan’a yapılan ihracat 2022’de 2021’e göre yüzde 21,4 yükselirken, toplam ihracat içerisindeki payı yüzde 1,7 oldu. Bulgaristan geçen sene Türkiye’nin en çok dış ticaret yaptığı on üçüncü ülke olarak kayıtlara geçti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön