26 / 04 / 2024

Türkiye gayrimenkulde cazibe merkezi olacak!

Türkiye gayrimenkulde cazibe merkezi olacak!

Perakende, e- ticaret ve gayrimenkul alanında önemli işlere imza atan Alkaş Grubu 2021'de gayrimenkul alanında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.



Perakende, e-ticaret ve gayrimenkul sektörlerine hizmet veren Alkaş, gücünü dijitale taşıdı ve Digital Network Alkaş platformunu kurdu. Platformla ilgili detaylı bilgileri Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektöründe yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. İşte Fortune Turkiye'de yer alan o röportaj... 

1.Digital Network Alkaş, kuruluş amacı nedir ve sürdürülebilirlik ile ilgili gündeminde neler var?

Alkaş olarak perakende, e-ticaret ve gayrimenkul sektörlerine uzun yıllardır hizmet veriyoruz, Sinerji yaratma gücümüzü daha da büyüterek, hizmetlerimizi dijitale taşıdık ve Digital Network Alkaş platformunu hazırladık. Digital Network Alkaş, konferanslar, eğitimler, doğru bağlantılar, sektörden haberler ve üst düzey yöneticilerle birebir tanışma fırsatı yaratıyor. Farklı deneyim ve trendlerin 360 derece bakış acısıyla gerçekleştiği, sektör trendlerinin konuşulduğu, ortak akıl oluşturan ve vizyon geliştiren dijital bir platform. Alkaş olarak, hızlıca entegre olduğumuz bu yeni dönemdeki dijital dönüşümümüzü sevdik. Bundan sonraki sürecimizde de hem fiziki etkinliklerimizde hem de Digital Network Alkaş ile hizmet verdiğimiz tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmeye, bilgi paylaşmaya, öğrenmeye ve networkinge devam edeceğiz.

Türkiye gayrimenkulde cazibe merkezi olacak!

2.Platform, sektöre ve paydaşlara hangi fırsatları sunuyor? Yeni nesil is yapış şekillerini hangi boyutta değiştirmeyi hedefliyorsunuz?

Digital Network Alkaş'ta tüm üyelerimize özel fırsatlar sunuyoruz. Üyelerin bağlantılarını ve etkinliklerini tek bir platform üzerinden yönetmelerini hedefliyoruz. Pandemi sürecini hızlı dijitallesen ülke ve şirketler daha az zararla atlatacak. Bu yüzden önümüzdeki 10 yılda İse dijitallesen şirketlerin devri olacaktır. Biz de Alkaş olarak pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte dönüşüme hızla ayak uydurduk ve farklı sektörlerde toplam 42 canlı yayın ile 20 bin üzerinde sektör temsilcisine ulaştık. Ofisten evlerimize geçtiğimiz ilk günlerde Han Spaces ile "Resetworkspace” isimli ortak bir çalışma yaparak pandemi sonrası yeni dünyanın yeni insanı için is hayatının nasıl değişeceğini ve bu değişimin mekansal etkilerinin ne olacağını değerlendirdik. Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği ile AVM 'lerdeki  operasyonel süreçleri değerlendirdiğimiz bir webinar serisi gerçekleştirdik. Prof Dr. Özgür Demirtas hocamız ile Yeni Dünya, Yeni Finans, Yeni Teknoloji başlıklı canlı yayınlarımız oldu. Kategori Mağazacılığı Derneği - KMD ile her birinde farklı konuların ele alındığı  webinarhk bir seri gerçekleştirdik. Aynı zamanda yine Alkaş’ın e-ticaret sektörüne yönelik düzenlediği' Futureöommerce360 oturumlarını ve GYODER Çözüm Platformu da canlı yayınlar seklinde düzenlemeye ve içerikler üretmeye devam ediyoruz. Ayrıca RE360 Gayrimenkul Buluşmasını da ilk online konferansımızı 18 şehirden 1023 kişinin katılımı ile başarı ile gerçekleştirdik. Her zaman sinerjiye inanan bir ekip olduk bundan sonra RE360'ın bu büyük başarısının diğer sektör zirveleri için de öncü olacağını düşünüyoruz. Hizmet verdiğimiz farklı sektörler için içerik üretmeye ve yayınlamaya devam edeceğiz. Sektör STK'larımızı ve kurumlarımızı da Digital Network Alkaş'ta birlikte üretmeye davet ediyoruz.

3.Ortak akıl oluşturmak üzere 2021 için hedefler neler? Türk gayrimenkul pazarı ve sektörüyle ilgili beklentiler neler?


Biz Alkaş olarak son dört yıldır Aralık ayında gayrimenkul sektörüne yönelik RE360 Gayrimenkul Buluşması düzenliyoruz. Bu sektör için ortak akıl oluşturmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz RE360 organizasyonumuzda da altını çizdiğimiz gibi; her sektör gibi dünyada ve Türkiye’de gayrimenkul sektörü de zor bir süreçten geçiyor. Cazibe merkezi olabilecek gayrimenkul gelişimleri ve projeleri var. Coğrafyamızda daha keşfedilmemiş birçok cazibe noktası bulunuyor. Dolayısıyla asıl önemli değer de Türkiye’nin insanı. Çünkü Türkiye insanı çok çalışkan ve gene nüfusa sahip. Alkaş olarak gayrimenkul sektörün gelişimi için her zaman hizmet vermeye hazır olacağız. 
 

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!


Geri Dön