29 / 03 / 2024

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...



6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinden sonra Türkiye’de adeta büyük bir göç dalgası yaşanıyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini ve göçün en fazla hareketlendirdiği şehirlerin Ankara, Antalya, Mersin, Elazığ, Kayseri ve Muğla olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada göçün demografik ve sosyolojik etkileri olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, depremin ve sonrasında gerçekleşen göçün uzun dönemli başka aklımıza gelmeyen etkilerini de yaşayarak öğreneceğimizi belirterek, Türkiye genelinde son bir ayda kiralık konut stoknun  yüzde 30 eridiğini söyledi. Ev tutabilecek gücü olanların kiralıklara yöneldiğini  ve yaklaşık 30 bin konut kiralandığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Normalde kiralıkta konut stoku erimez artardı ve son 6 aydır kiralama hızı fiyatlar nedeniyle durağanlaşmıştı. Fakat 6 Şubat tarihinde yaşadığımız felaketten sonra büyük göç dalgası bu konudaki dinamikleri değiştirdi." dedi.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ayrıca göçün en fazla hareketlendirdiği illerin Ankara, Antalya, Mersin olurken, sonraki aşamada Elazığ, Kayseri ve Muğla olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

Yabancıya ev satışının durdurulması ya da 1 milyon dolara geri çıkartılması şart

Yaptığı açıklamada kiralık evlerde zaten yüksek olan fiyatların daha da çok arttığını belirten Cansel Turgut Yazıcı, “Bir tarafta yardım amaçlı evlerini ücretsiz kullandıranlar diğer tarafta fırsattan yararlanıp kira bedeline zam yapanlar olduğunu söyleyerek, bu ortamda acil alınması gereken önlemin kira fiyatlarının dondurulması, yabancıya ev satışının durdurulması veya 1 milyon dolara geri çıkartılması olması gerektiğini söyledi.


Geri Dön