29 / 03 / 2024

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu



Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde son hamleler yapıldı. İlk etapta elementler saflaştırıldığında tonunun değeri 200 bin dolar üzerine yükselebiliyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde değerler konuşuluyor. Böylece Türkiye petrol ve doğal gaz konusunda büyük adımlar atılacak.

Türkiye’ye Adana’da petrol keşfi haberleri sonrası Eskişehir’de nadir toprak elementi rezervi müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’in Beylikova ilçesinde çok büyük miktarda nadir toprak elementi rezervi keşfedildiğini duyuruldu.

Bor üretiminde zirveyi yakalayan Türkiye, Çin'den sonraki 2'nci büyük rezerv olan nadir toprak elementi rezervi için Eskişehir’in Beylikova ilçesi Kızılcaören Mahallesi'nde ilk tesis için bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön