19 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada bu sene "8 Kasım Dünya Şehircilik Günü"nün küresel çapta oldukça zorlu bir görünümde kutlanacağını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada dünyada kentleşme hızla devam ederken, küresel iklim kriziyle birlikte "sürdürülebilir şehirler" için alınması gereken önlemlerin aciliyet kazandığına değinen Erdal Eren, şehir ve metropollerin sahip oldukları binaların inşa ve işletim süreçleri ile küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ından sorumlu tutulduğunu söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Erdal Eren ayrıca diğer taraftan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın enerji alanında yeni dinamiklerle yeşil dönüşüm girişimlerinde belirsizlikler yarattığını da dile getirerek, Türk inşaat sektörünün çatı kuruluşu olarak, ülkemizde deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı biçimde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladıklarını kaydetti.

TMB Başkanı Erdal Eren, yapı güvenliğinin gelecek kuşaklara karşı da en büyük sorumluluk olduğunu kaydeden Erdal Eren, bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taradından yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin biçimde uygulanarak geliştirilmesi ve ülkedeki denetim sistemi mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğine değindi.


Geri Dön