25 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), inşaat sektörü için malzeme üretimi de dahil yeşil dönüşümün büyük önem taşıdığına değinerek, önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından alınanan bilgiye göre, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırlamış olduğu"İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda yeşil dönüşümün önemi anlatıldı.

Söz konusu raporda Raporda küresel pazarda büyük önem taşıyan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen yeşil dönüşüm konusunda ilerlemenin devam etmesi gerektiği bildirilerek, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından koordine edilen Çalışma Grubu toplantılarında sektörün Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından temsil edildiği bildirildi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat faaliyetlerinin dönüşümünde şirketler için karbon vergisinin getireceği yüke ve yeşil finansman konusunda kaynakların çeşitlendirilmesine duyulan ihtiyaca da yer verilen raporda şu ifadeler yer aldı:  "Bu çerçevede kamu ihalelerinde şartnamelerin, sürdürülebilirlik ilkeleri ve düşük karbon salınımı gözetilecek şekilde değiştirilmesi, sektöre başta AB destekleri olmak üzere finansman ve teşvik sistemi imkanları sağlanması yararlı olacaktır." ifadelerine yer verildi.

"Karbon hesabı için sistem kurulması gerekiyor"

Söz konusu yeni projelerde sürdürülebilirlik, yeşil bina, döngüsel ekonomi gibi unsurların yer almaya başladığı bildirilen raporda, sektörün küresel rekabet gücünü koruması için bu alanlarda vakit kaybetmeden ilerleme sağlaması gerektiğine de değinildi.

İşte merak edilen o rapor...


Geri Dön