26 / 04 / 2024

Türkiye Ticaret Merkezleri geliyor!

Türkiye Ticaret Merkezleri geliyor!

Merkezlerin iş dünyasına hizmet vereceğini belirten Bakan Çağlayan, özellikle ABD ve Asya-Pasifik gibi uzak bölgelere ihracat yapanlar açısından önemli bir destek mekanizması görevini göreceğini dile getirdi.




Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatçılara yönelik yeni bir destek mekanizması üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Türkiye Ticaret Merkezleri" adıyla merkezler kuracaklarını bildirdi.


İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına "empati ile değil sempati ile yaklaştığını" ifade eden Çağlayan, "ASO çok kutsal bir mekandır. Yenilenmiş yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ASO'nun geçmişinde olduğu gibi ülke meselelerinde, ekonomi meselelerinde sadece üretimin tarafında olarak katkılar vereceğinden endişem yok" diye konuştu.


İhracatla ilgili yeni bir destek mekanizması üzerinde çalıştıklarını belirten Çağlayan, "Türkiye Ticaret Merkezleri" adıyla merkezler kuracaklarını bildirdi.


Özel sektör üst kuruluşlarının da işin içinde olacağını ve merkezlerin iş dünyasına hizmet vereceğini belirten Çağlayan, özellikle ABD ve Asya-Pasifik gibi uzak bölgelere ihracat yapanlar açısından önemli bir destek mekanizması görevini göreceğini dile getirdi.


Danışmanlığın merkezlerin önemli hizmetleri arasında olduğunu anlatan Çağlayan, "Bununla ilgili düzenleme ilgili kurumlar onayladıktan sonra Türkiye'nin gündemine gelecek" dedi.

 

"Bürokratik engeller azaltılacak"

 

Hükümet olarak çok önemli çalışmaların arefesinde olduklarını anlatan Çağlayan, son Bakanlar Kurulu toplantısında 2 saate yakın yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda sunum yaptığını anımsattı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayi ve sanayicinin rakabet gücünün artırılması, engellerin kaldırılması, bürokratik engeller konusunda gerekli çalışmaların hızlandırılması ve girdi maliyetleri konusunda düzenlemeler yapılmasına ilişkin talimat verdiğini ifade etti.



Dünya Gazetesi


Geri Dön