25 / 04 / 2024

Türkiye, ulaşımda dünya yarışına girebilme başarısını elde etti!

Türkiye, ulaşımda dünya yarışına girebilme başarısını elde etti!

Bakan Mehmet Müezzinoğlu "Yol medeniyettir" ifadesiyle dağı taşı delerek, deniz altından tüneller yaparak, bu ülkenin ulaşımda, dünyayla yarışına güçlü mührü vurabilme başarısını elde ettiğini belirtti.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Demokrasimizi de milli birlik ve beraberliğimizi de 78 milyon ülke insanı olarak kardeşliğimizi de bozamayacaklar. Bu milletin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürüyüşü güçlü bir şekilde devam edecektir" dedi.


Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin son 13 yıldır hayal edilebilenlerin ötesinde bir vizyonu yakalaması ve bu anlamda dünyayla yarışındaki var oluşuna liderlik ettiğini belirtti.


"Yol medeniyettir" ifadesiyle dağı taşı delerek, deniz altından tüneller yaparak, bu ülkenin ulaşımda, dünyayla yarışına güçlü mührü vurabilme başarısını elde ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Bugün üçüncü havaalanını dünyanın en büyük havaalanı şeklinde projelendirebiliyorsak, havaalanlarını 'halkın havaalanı' yapabiliyorsak, dünyanın en önemli ulaşım merkezini İstanbul yapabiliyorsak, bunun bir lideri, bu liderin de vizyonu var" diye konuştu.


Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşunun tamamlandığını, Türkiye'nin artık yüksek teknoloji peşinde koştuğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Türkiye, yüksek teknolojiyle dünyayla yarışta, daha güçlü var olmanın altyapısını kuruyor. Artık Türkiye, yerli otomobilini üretiyor ve bu yerli otomobilin en stratejik, yüksek teknoloji gereken parçalarının üretildiği yer Bursa olacak" değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Müezzinoğlu, 2002 yılında 8 milyon 900 bin motorlu araç bulunduğunu, bugün ise 19 milyon aracın trafikte yer aldığını ifade etti.


Gelişen bir ülke olmanın getirdiği sorunlar bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Onun için hızlı trenler, raylı sistemler, otobanlar, tüneller, tüp geçitler yapıyoruz. Zamana karşı yarışta zaman israfından kurtulmak istiyoruz" dedi.


- "Başaramayacaklar"

Kendi kazanımını düşünerek başkasına bedel ödeten bir toplumun medeni olamayacağını ifade eden Müezzinoğlu, Türk insanının, kendisini değil, yaşayanları, hak ve hukuku merkeze alan medeniyet öncüsü bir toplum olması gerektiğini vurguladı.


Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin marifetlerinden, başarılarından rahatsız olanlar var. Bu milletin dünya milletleriyle yarışından rahatsız olanlar var. Rahatsız olanlar, bu güçlü yürüyüşü engellemek istiyor, tuzaklar kuruyor. Geçtiğimiz cumartesi Ankara'da kanlı bir terör eylemiyle kanlı, insanlık dışı bir terör eylemiyle Türkiye'nin ve bu büyük milletin kardeşliğine kastettiler. Başaramayacaklar. Demokrasimizi de milli birlik ve beraberliğimizi de 78 milyon ülke insanı olarak kardeşliğimizi de bozamayacaklar. Bu milletin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürüyüşü güçlü bir şekilde devam edecektir."


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, daha sonra Altepe'nin kullandığı makam aracıyla köprülü kavşağı gezdi.


AA


Geri Dön