24 / 04 / 2024

Türkiye Ziraat Odaları Birliği hizmet binası açıldı!

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği hizmet binası açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektörünün son 9 yılın 8'inde büyüyerek son 50 yılın en istikrarlı dönemini yaşadığını belirtti




     Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği hizmet binasının açılışını yaptıktan sonra yönetim kurulu ile biraraya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yeni hizmet binasının ve Diyarbakır'da kutlanacak 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün hayırlara vesile olmasını diledi. 

     TZOB'un hedeflerinin hayata geçmesinin tarım camiası için önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, "Gerek eğitimle ilgili atacağınız adım ki her şeyin başı eğitim, bu bakımdan Ankara'da bir merkezde bu eğitimlerin süreklilik göstermesi, sürekli bir şekilde devamı, ehil insanlar tarafından burada eğitim öğretimlerin yapılması da artık bu işi bilinçli bir şekilde yapmanın yollarını da açacaktır" dedi. 

     Erdoğan, TZOB'un tarımın büyümesine, çiftçilerin haklarının ilerletilmesine, Türkiye'nin her türlü sosyal meselelerine yaptığı katkıları büyük bir dikkat ve ilgi ile hükümet ve iktidar olarak izlediklerine dikkati çekerek, "Tabi sizin bir özelliğiniz var. soframızdaki ekmeğimizden bulgurumuza, peynirimizden zeytinimize kadar hayati önemdeki her gıdada sizlerin ve sizlerin temsil ettiği çiftçimizin, üreticimizin alın teri var. Bu emeği görmemezlikten gelmek mümkün değil" dedi. 

     Hükümet olarak 10,5 yıl boyunca tarım sektörünü "stratejik" olarak ilan ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Stratejik olarak ilan ettiğimiz içindir ki 10,5 yıl içinde 83 yıldır beklenen temel anlamda tarım kanunu dahil, 14 temel kanunu çıkardık bu süre içinde. Sektör son 9 yılın 8'inde büyüyerek son 50 yılın en istikrarlı dönemini yaşadı. 10,5 yıl önce Türkiye'nin tarımsal milli geliri 24 milyar dolar idi. Fakat 2012 sonunda 62,5 milyar dolara bu rakam ulaştı. Bunu yeterli görüyor musunuz- Bana sorarsanız ben bunu da yeterli görmüyorum. Çünkü imkanlarımız şartlarımız daha iyi ve çok daha farklı rakamlara ulaşmamızda mümkün" değerlendirmesinde bulundu. 

     Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar da Erdoğan'a, TZOB olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


     AA


Geri Dön