26 / 04 / 2024

Türkiye'de 106 bölgede 70 bin dönüm alan riskli ilan edildi!

Türkiye'de 106 bölgede 70 bin dönüm alan riskli ilan edildi!

Türkiye’de 106 bölgede 70 bin dönüm riskli alan ilan edildi. Sadece İstanbul’da riskli alanlar üzerinde 377 bin 167 adet konut bulunuyor.İstanbul’da riskli ilan edilen bölge yaklaşık 11 bin dönüm...



DEPREM, Türkiye’nin bir gerçeği. 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi, 12 Kasım 1999’da yaşanan Düzce depremi, 19 Mayıs, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de sırasıyla yaşanan Simav, Van ve Erciş depremlerinde ortaya çıkan can ve mal kayıpları “kentsel dönüşümü” Türkiye’nin önceliği haline getirdi.Türkiye, yaşanan acı depremlerin ardından kentsel dönüşüm kavramını ilk Kadıköy-Fikirtepe bölgesi ile tanıdı. Ardından tüm Türkiye’de riskli alanlar tek tek tespit edildi ve kentsel dönüşüm bölgeleri belirlendi. Türkiye’de 106 bölgede 70 bin dönüm riskli alan ilan edildi. Sadece İstanbul’da riskli alanlar üzerinde 377 bin 167 adet konut bulunuyor. İstanbul’da riskli ilan edilen bölge yaklaşık 11 bin dönüm. Bunlar arasında en büyüklerinden birisi de bin 385 dönümle Kadıköy-Fikirtepe bölgesi.




FİKİRTEPE ÖRNEK OLMALI


Fikirtepe’de bugüne kadar imza aşamasını tamamlayıp inşaat ruhsatı alabilen sadece üç firma var. Teknik Yapı, Anka Yapı ve Emay inşaat ruhsat alan firmalar.


Tapularını tevhid eden Baysaş ve Nuhoğlu inşaat ise ruhsat almak için bekliyor. Ekşi-oğlu, Selimoğlu ve Vartaş firmaları hala tapu tevhidi için bekliyor. E7 inşaat, Taş Yapı, Güral inşaat, Sunja, Eba, Ceylan, Usta, Maritaş, Sefa İnşaat, Anka Yapı, CC İnşaat, SRP, Dumankaya İnşaat, Mutlu İnşaat, Başaran İnşaat ve Haldız İnşaat bulundukları adalarda hak sahiplerinin üçte ikisinin imzalarını almış durumda. Platin Grup, Sevgili İnşaat ve Babacan Yapı, bulundukları adalarda daha imzaların üçte ikisini bile alamayan firmalar arasında.


İnşaat firmaları arasında rekabet de devam ediyor. Bölgedeki bir adada Sevgili İnşaat ile Platin Grup arasında, başka bir adada Anka Yapı ile Mist İnşaat arasında, bir başka adada Sevgili İnşaat ile Selimoğlu Grup arasında, diğer bir adada Selimoğlu Grup ile Vartaş arasında rekabet sürüyor. Eko Grup, İslamoğlu, Selimoğlu ve Palmodoro May İnşaat firmaları, tek bir adada birbirleri ile rekabet ediyor.


Kentsel dönüşümde Fikirtepe’de yaşanan zorluklar, riskli alan olarak ilan edilen diğer bölgeler için de örnek olmalı. Üç yılda 2 bin 285 hak sahibiyle sözleşme imzalamasına rağmen tek bir hak sahibi sözleşme imzalamadığı için projeye başlayamayan bir müteahhidin isyanına ve yaşadığı deneyimlere kulak vermekte fayda var. Fikirtepe’de bu sıkıntıları yaşayan tek inşaat şirketi değil elbet. Fikirtepe’de hala birçok inşaat firması hak sahipleri ile imza aşamasının uzamasının sıkıntısını yaşıyor. Aslında yaşanan sıkıntılar sadece Fikirtepe ile de sınırlı değil.


YENİLEME TALEBİ ARTIYOR


RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, “Türkiye’nin gündeminde önemli yer bulan ve sosyal boyutuyla da dikkat çeken kentsel dönüşümle sadece yeni binalar inşa edilmiyor, aynı zamanda sosyal sorumluluk odaklı fayda ve maliyet de oluşturuyor” diyor. Kentsel dönüşümün bu bağlamda yaşam kalitesini de beraberinde getir mesi gerektiğini belirten Koksal, insanların yaşa^ dıklan binaları yenileme talebinin her geçen gün arttığını söylüyor.


2013’te ayda 50 bina kentsel dönüşümden yararlanırken, bu rakam 2014’te ayda bin 500 bina seviyesine ulaştı. Türkiye çapında bakıldığında ise toplam 20 bin bina kentsel dönüşüm sistemine giriş yaptı. Her bir binanın ortalama 10 daireden oluştuğunu düşünürseniz, 200 bin ailenin kentsel dönüşüm projelerinden yararlandığını söylemek mümkün. Kentsel dönüşüm projelerinin yaklaşık dörtte üçü İstanbul ve çevresinde gerçekleşiyor.


İLLERDEKİ SON DURUM


Afet Yasası çerçevesinde değerlendirilen Kentsel Dönüşüm Yasası, deprem için riskli alanları kapsıyor. Bu kapsamda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları da birinci derece deprem bölgesinde kalan illerden başladı. İstanbul’un dışında yine birinci derece deprem kuşağında olan Kocaeli, Bursa, Yalova, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Denizli, Düzce, Manisa ve Muğla da dönüşüm listesinin ilk sıralarında yer aldı.

İstanbul içinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili en fazla talep ise Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinden geliyor.

Ankara’da Şentepe, kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı ilk bölge. İlk etabı tamamlanan teleferik projesi, inşa edilen yeni projeler ve Ankapark projesi ile bölgede gözle görülür bir değişim yaşanıyor.


Gaziantep’te Şahinbey ilçesi kentsel dönüşüm ve yeni konut inşaatları ile ön plana çıkıyor. Perilikaya, Serinevler, Yazıcık, Etiler ve Düztepe mahallerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yeni imara açılan Akkent ve Mavikent bölgelerinde ise nitelikli konutlar yükseliyor. Yeni inşaatlara ihtiyacın devam ettiği Yeşilvadi çevresinde, belediye ve özel sektör tarafından toplam 35 bin yeni konut yapılması planlanıyor.

İzmir’de altı ayrı bölgede 306 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışması var. Kadifekale, Yeşildere ve Gür-çeşme bölgelerinde kentsel dönüşüm gerçekleşiyor.


ZORLU AMA GEREKLİ BİR SÜREÇ


Kentsel dönüşüm süreci, her yönüyle zorlu bir süreç. Uzlaşmaların sağlanması, inşaat ve yapı sektörün katkıları ile hak sahiplerinin vereceği bilinçli kararlar ve tercihlerle, kentsel dönüşümün avantajlarından faydalanmak mümkün. Bu arada 17 Ağustos’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi’nin üzerinden tam 15 yıl geçti. Marmara Depreminin ardından 2000yılında uygulanmaya başlanan Zorunlu Deprem Sigortası ve 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu’nun ardından ülke genelinde zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6 milyon 500 bini aştı. Ulaşılan bu rakama göre, Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17.7 milyon konutun yüzde 37’si sigorta sistemine dahil edildi. Para Dergisi’nin Şemsiye Eki’nde bu hafta Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) açıklamalarını okuyabilirsiniz…


VADİ İSTANBUL


Artaş inşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu Inşaat’m Kağıthane’de inşa ettiği Vadi İstanbul projesinde, konutların yanı sıra AVM, otel ve ofisler de bulunuyor. Üç bin konutluk projenin ilk etabında, bin 100 konut satışa sunuldu. 69.80 ile 305 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks daire seçenekleri bulunan projede, fiyatlar 556 bin ile 2 milyon 494 bin TL arasında değişiyor. Yüzde bir KDV avantajı bulunan projeden, yüzde 25 peşin ve aylık yüzde 0.91 faiz ora nıyla 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün.

Projede, fitness merkezi, tenis sahası, basketbol sahası, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, kapalı otopark, yüzme havuzları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Satış ofisi: 0212 444 53 35


AVRUPA KONUTLARI TEM2


Artaş İnşaat’ın Maslak-Levent hattında inşa ettiği Avrupa Konutları TEM2 projesinde üç blokta 414 daire yer alıyor. 72 ile 191 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, 1 + 1’lerin tamamı satılmış. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin fiyatları 542 bin 300 ile 897 bin 800 TL arasında değişiyor. Yüzde 50 peşinat ve kalan bakiyeyi faizsiz eşit taksitlerle ödeyerek ev sahibi olunabilen projeden, yüzde 15 peşinat ve yüzde 15 ara ödeme ya da yüzde 10 peşinat ve yüzde 10’luk iki ara ödeme ile kalan yüzde 70’lik bakiyeyi de aylık 0.88’lik faiz oranıyla banka kredisi kullanarak ödemeniz mümkün.

Projede, açık ve kapalı yüzme havuzunun yanı sıra süs havuzları, yapay göletler, basketbol ve voleybol sahası, yürüme yollan gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.

Satış ofisi: 444 03 80


ECLİPSE MASLAK


Artaş İnşaat’ın Maslak’ta inşa ettiği Edipse Maslak projesi, 550 konut, 44 ofis ve ticari alanlardan oluşuyor. 54 ile 232.92 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 380 bin ile 2 milyon 430 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 1 KDV avantajı sunulan projeden, yüzde 25 peşinat ve aylık yüzde 0.91 faiz oranıyla 120 ay vadeli banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.

24 saat kontrollü araç ve yaya giriş çıkışı ve kapalı devre güvenlik kamera sistemiyle korunan sitede, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odasının yer aldığı spor tesisi, hobi salonu ve oyun alanları, restoran, kafe ve market alanları gibi sosyal donatı seçenekleri bulunuyor.

Satış ofisi: 0212 285 44 54


İDİLİA


SUR Yapı’nın Sul-tanbeyli’deki Idilia’da projesi, yedi blokta 442 daireden oluşuyor. 101 ile 357 metrekare büyüklüğünde 1 + 1’den 4+1’e kadar normal ve 2+1, 3+1, 4+1 ve 7+1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede, daire fiyatları 170 bin 100 TL’den başlıyor. Projeden 60 ay sıfır faizle ve hiç peşinat ödemeden ev sahibi olmak mümkün.

Aydos Ormanları’na yakın bir noktada inşa edilen İdilia projesinde, peyzaj alanları içerisinde yürüme yolları, su üzeri köprü geçişleri, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, yüzme havuzu, hamam, fitness salonu, basketbol ve futbol sahaları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Satış ofisi: 444 57 87


NİDA KULE ATAŞEHİR


Tahincioğlu Gayrimenkul’ün İstanbul Ataşehir’de inşa ettiği Nidakule Ataşehir A Plus ofis projesi 190 ofis, 21 ticari alan ve bir adet konferans salonundan oluşuyor. 30 katlı bir ofis kulesi, üç katlı yatay ofis ve mağazaların yer aldığı projede, 135 ile bin 150 metrekare arasında farklı büyüklükte ofis seçenekleri sunuluyor. Projede, metrekare satış fiyatları 5 bin 500 TL’den başlıyor. Teras bahçeleri ve otopark alanlarına yer verilen projede, ısıtma ve soğutma tesisatı, kesintisiz elektrik eneıjisi sağlayacak güçte jeneratörler, temiz hava sağlayan havalandırma sistemi bulunuyor.

Satış ofisi: 444 48 46


VADİTEPE BATIŞEHİR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KÎPTAŞ, 4 bin konutluk yeni projesi Vaditepe Bahçeşehir’de satışlar devam ediyor. Az katlı ve yüksek blokların yer aldığı projede, 1 + l’den 5+2’ye farklı büyüklüklerde daire seçenekleri sunuluyor.

Projede, 2+1 dairelerin fiyatları 283 bin TL’den başlıyor.

284 dönüm arazi üzerinde inşa edilen projede, geniş peyzaj alanları, yürüyüş yollan, kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, vitamin bar, dinlenme terasları ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yanı sıra 25 bin metrekarelik bir ticari alan da bulunuyor. Göl manzarasına sahip projede, klasik mahalle yaşantısını yansıtan ve modern şehir hayatını taşıyan sokaklar bulunuyor.



CENNET KORU

Keleşoğlu & EBA İnşaat’m Küçükçekmece’de 30 bin 328 metrekarelik arazi üzerinde inşa ettiği göl manzaralı Cennet Koru projesinde, 408 konut ve 25 mağaza bulunuyor. 1 + 1,2+1,3+1, 3+1 teraslı, 3+1 dubleks, 4+1, 5+1 ve 5+1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede, dairelerin metrekare fiyatı 3 bin 500 TL’den başlıyor. 40 bin metrekarelik korunun yanı başında inşa edilen projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, basketbol, voleybol ve tenis sahaları, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, kreş, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Satış ofisi: 0212 424 58 58


ŞUA İNŞAAT FİKİRTEPE


Şua İnşaat, Fikirtepe’de 24 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde inşa edeceği projenin çalışmalarına başladı. 700 konut ve ofis ile 5 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi inşa edecek olan firma, 600 milyon TL’lik yatırım yapacak. 2 bin 215, 2 bin 216, 2 bin 217, 2 bin 218 ve 2 bin 219 numaralı adalarda hak sahipleri ile imza sürecini sürdüren firma, bölgede toplam 129 bin 500 metrekarelik bir inşaat yapmayı planlıyor.

Firma tel: 0216 499 34 02


YENİTEPE KADIKÖY


Nuhoğlu ve Gülsa İnşaat’m Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy projesinde, 21 katlı dört blokta toplam bin 100 konut bulunuyor. Konut, ev ofis ve ticari alanlardan oluşan projede, 61 ile 302 metrekare arasında farklı büyüklüklerde 1 + 1,2+1,3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Dairelerin fiyatları 387 bin ile bir milyon 500 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 50 peşinat ödeyene geri kalan bakiyeye 30 ay faizsiz ödeme seçeneği sunulan projede, yüzde 25 peşinat ve banka kredisi ile ev sahibi olmak mümkün.

Blokların ortasındaki yeşil alan içerisinde koşu ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, sanat sokakları ve kentsel ölçekli su öğeleriyle farklılaşan projede, yüzme havuzu, kuru temizleme, kuaför, restoran, fitness salonu, sauna, otopark ve market gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş.

Satış ofisi: 444 46 16


CONCORD İSTANBUL

Teknik Yapı’nın Fikirtepe’de bin 175 dairelik Concord İstanbul projesinin ilk etabında, üç blokta 622 daire ve beş ticari ünite satışa çıktı. Stüdyo, 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, stüdyo dairelerin tamamı tükenmiş. 1 + 1 dairelerin fiyatı ise 366 bin 500 TL’den, 2+1’lerin fiyatı 601 bin TL’den, 3+l’lerin fiyatı ise 817 bin TL’den başlıyor.

Yüzde 70’i yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılan projede, kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, dinlenme odaları, kapalı otoparklar gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 24 saat güvenlik hizmeti olan projede, concierge, bakım ve onarım hizmetleri de sunulacak.

Satış ofisi: 44410 08


NEF ATAKÖY 22

Nef İnşaat’m Nef Ataköy 22 projesi 25 bin metrekarelik alanda 18 katlı konut, ofis ve otel bloğunun yanı sıra toplam altı bloktan oluşuyor. 45 ile 235 metrekare arasmda farklı büyüklüklerde 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 150 bin ile 709 bin dolar arasında değişiyor.

Yüzde 35 peşinat ödeyene kalan bakiye için 36 ay faizsiz taksit seçeneği sunulan projeden, yüzde 4 peşinat ve yüzde 21 ara ödeme yaparak banka kredisiyle de ev sahibi olmak mümkün.

Müzik odası, Play Station odası ve özel sinema gibi alanları bulunan projenin, ofis blokunda ise toplantı odaları, her kata özel küçük mutfak, video konferans odası, özel ses ve görüntü sistemine sahip oditoryum, eğitim odaları, servis odası, kafe ve eğlence odası, fitness salonu, basketbol ve squash salonu, duşlu soyunma odası gibi sosyal donatı alanları var.

Satış ofisi: 444 96 33


KALEKENT


Gül İnşaat ve Liv Yapı’nın Beylikdüzü’nde inşa ettiği Kalekent projesinin, ikinci etabı da geçtiğimiz hafta satışa çıktı. 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen projede, farklı büyüklüklerde 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor.

Daire fiyatları ise 170 bin TL’den başlıyor. Peşin ve kredili satışlarda yüzde 10 indirim uygulanan projeden, 24 ay faizsiz taksit olanağı ve aylık bin 760 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olmak mümkün.

Süs havuzları, Japon köprüleri ve fıskiyelerle şehrin gürültüsünden uzak bir yaşam vaat eden projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, koşu ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları, spor kompleksi, Türk hamamı ve sauna gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş. Site içinde iki market ve 30 mağazalık bir çarşı bulunuyor.

Satış ofisi: 444 38 07


İSTANBUL MARİNA


TOKİ, Emlak Konut GYO ve DAP Yapı’nm Kartal’da sahil yolundaki İstanbul Marina projesi, karma bir yaşam alanı olarak yükseliyor. 31 ile 38 katlı beş blok olarak inşa edilen projede, bin 463 konut ve 258 ticari birim bulunuyor. 37 ile 456 metrekare arasında farklı büyüklükte daire seçenekleri sunulan projede, 1+0 dairelerin fiyatı 305 bin TL’den, 1 + 1’lerin fiyatı 500 bin TL’den, 2+ l’lerin fiyatı 767 bin TL’den, 3+l’lerin fiyatı bir milyon 101 bin TL’den, 4+1’erin fiyatı bir milyon 552 bin TL’den ve 5+1’lerin fiyatı ise 4 milyon 345 bin TL’den başlıyor.

Rezidans daireler, ofisler, alışveriş merkezi, otel, özel hastane, özel okul, kafe ve restoranların yer aldığı projede, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, sauna, spor alanları, fitness salonu ve dinlenme mekanları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Satış ofisi: 444 43 46


İSTANBUL PRESTİJ PARK


Bakyapı’nm Esenyurt’ta inşa ettiği İstanbul Prestij Park projesi, 103 bin 800 metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerinde 26 blok ve 2 bin 392 konuttan oluşuyor. 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 159 bin ile 319 bin TL arasında değişiyor.

Projeden, yüzde 25 peşinat ödeyerek ve banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.

Projenin sosyal olanakları arasında ise 24 saat güvenlik, futbol-voleybol-basketbol sahası, tenis kortu, mescit, pilates salonu, otopark, Türk hamamı, buhar odaları, squash salonu ve ısıtmalı kapalı yüzme havuzu gibi donatı alanları yer alıyor.

Satış ofisi: 444 16 99


Four Winds


Taş Yapı’nın Bağdat Caddesi Selamiçeşme’de inşa ettiği Four Winds projesi, 44 katlı dört kule bloğu ve 420 daireden oluşuyor. Projede, 87 ile 690 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1, 4+1 ve loft daire seçenekleri sunuluyor.

40 dönüm yeşil alan ve sosyal aktivi-te alanına sahip olan projede, house keeping ve lobi hizmeti gibi rezidans hizmetlerinin yanı sıra dört mevsim kullanılabilen yüzme havuzu, spa, sauna, hamam, fitness salonu, basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, açık yüzme havuzu, dört katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parkları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

Satış ofisi: 444 58 27


ANTASYA


Ant Yapı’nın sekiz dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Ümraniye Antasya projesinde, 42 katlı tek blokta 617 daire bulunuyor. Stüdyo daire fiyatları 350 bin TL’den başlayan projede, 1+l’lerin fiyatı 411 bin TL, 2+1 ’lerin fiyatı da 617 bin TL’den başlıyor. 2016 yılı sonuna kadar faizsiz taksit imkanı sunulan projeden, banka kredisi kullanarak da ev sahibi olmak mümkün.

Modüler sistemlerle donatılan Ümraniye Antasya projesinde, spor alanlan, fitness salonu, sauna, çocuk oyun alanı, dinlenme alanları, yüzme havuzu ve kapalı otopark gibi sosyal donatı alanları mevcut.

Satış ofisi: 0216 630 68 68


VARTAŞ RENEVIA


Vartaş Inşaat’ın Fikirtepe’de 173 bin 600 metrekare arazi üzerinde inşa etmeye başladığı Vartaş Renovia projesinin, ilk etabmda bin konut bulunuyor. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, metrekare fiyatları 5 bin 500 ile 8 bin TL arasında değişiyor. Projeden, yüzde 30 peşinat ödeyerek 30 ay faizsiz taksit seçeneği ile ev sahibi olmak mümkün.

Her bloğun ana yaya girişi bulunan projenin, sosyal donatı alanları arasında ise kafeler, lokantalar, otopark, iç avlu, yeşil alan, peyzaj alam, dinlenme alanı, spor alanları, çocuk oyun alanları, teras manzarası ve yüzme havuzu yer alıyor.

Satış ofisi: 444 99 02


N MERKEZ

Özyurtlar İnşaat’m Esenyurt’ta inşa ettiği Nmerkez projesinde, 564 konutun yanı sıra 1461 ticari birim bulunuyor.

Altı bloktan oluşan projede, Nmerkez Outlet haziran ayında faaliyete geçti.

32 bin metrekarelik alanda kurulan Nmerkez Out-let’te, iki katta ulusal ve uluslararası markalardan oluşan dükkanlar ve yeme içme mekanları yer alıyor. Projenin out-let kısmında yatırım yapmak için hala fırsatlar devam ediyor. Bin araçlık otoparkı bulunan alışveriş mekanına, toplu ulaşım araçlarını kullanarak da gitmek mümkün. Sabah 10:00’da açılan alışveriş merkezi, akşam 22:00’ye kadar açık kalıyor.

Satış ofisi: 444 40 27


BROOKLYN PARK


Selimoğlu Group ile Pana Yapı Ortaklığı’nın İstanbul Fikirtepe’de inşa edeceği Brooklyn Park projesi, 14 bin 500 metrekare alan üzerinde 731 adet daire ve 13 adet ticari birimden oluşuyor. 55 ile 255 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 406 bin 704 TL ile bir milyon 479 bin TL arasında değişiyor. Projeden, yüzde 25 peşinat ve 120 ay banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün. Adalar manzarası, metrobüs ve  Marmaray  bağlantısına yakınlığı ile dikkat çeken projede, yürüyüş parkuru, fitness, sauna, spa, hamam, buhar banyosu, spor salonu, çocuk kulübü, market, kafe ve toplantı odası, kapalı ve açık otopark, çocuk oyun alanları, park ve bahçe gibi sosyal donatı alanları bulunacak.


PANAROMA LİFE


Kılıçoğlu Group’un çatısı altındaki Senatör Gayrimenkul’ün Ze-keriyaköy Kasapçayırı mevkiinde inşa ettiği Panaroma Life projesinde, 304 konut ve 24 mağaza yer alıyor. 1+0, 1 + 1 ve 2+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 260 bin TL’den başlıyor.


Firma, peşin alım-larda yüzde 8 indirim uyguluyor. Yüzde 75 banka kredisi kullananlar ise yüzde 25’lik peşinatı evini teslim aldığında ödüyor.

Akıllı ev teknolojileri uygulanan ve profesyonel yönetim hizmeti sunulan projede, fitness salonu, amfi tiyatro, basketbol, voleybol, tenis kortu, açık ve kapalı yüzme havuzlan gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra kafe, banka, eczane, fastfood restoranlarına yer verilmiş.

Satış ofisi: 444 4103

Satış ofisi: 0216 313 49 45



Bülent Ekimci/ Para


Geri Dön