19 / 04 / 2024

Türkiye’de 2 milyon devre mülk mağduru var!

Türkiye’de 2 milyon devre mülk mağduru var!

Türkiye Büyük Millet Meçlisi, Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı...



TBMM Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplantısında açıklamalarda bulunan Süleyman Polat, "Platformumuz çatısı altında 9 ilde toplam 384 bin devre mülk mağduru bulunmaktadır. Dernekleşmeyen diğer termal tesisler göz önüne alındığında tahminen 650-700 bin kişi aileleri ile 2 milyona yaklaşan termal mağduru bulunmaktadır." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dilekçe komisyonu bünyesinde oluşturulan, Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu bugün TBMM'de toplandı.

Türkiye’de 2 milyon devre mülk mağduru var!

Toplantının açılışında konuşma yapan Komisyon Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, İdlib'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Fehmi Küpçü, komisyonun konuyla ilgili yetkililerle iletişimde bulunduğunu bugün de mağduriyet yaşayanlar ve sahada faaliyet gösteren STK temsilcileri ile görüşeceklerini bildirdi.

Termal Mağdurları Platformu adına komisyona bilgilendirmede bulunan Süleyman Polat ise kendisinin de devre mülk mağduru olduğunu dile getirerek, devre mülk ve devre tatil sistemlerinin Türkiye'deki uygulamalarından bahsetti.

Polat, "Platformumuz çatısı altında 9 ilde toplam 384 bin devre mülk mağduru bulunmaktadır. Dernekleşmeyen diğer termal tesisler göz önüne alındığında tahminen 650-700 bin kişi aileleri ile 2 milyona yaklaşan termal mağduru bulunmaktadır." diye konuştu.

Komisyon daha sonra devre mülk ve devre tatil sektöründe yaşananlara ilişkin STK temsilcilerinin konuşmalarını dinledi.

3 maddede devre mülk hakkı nedir, nasıl kurulur?

 


Geri Dön