29 / 03 / 2024

Türkiye'de 4 kişiden 1’i kirasını ödeyemiyor mu?

Türkiye'de 4 kişiden 1’i kirasını ödeyemiyor mu?

Ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan halk arasında intiharlar artarken, vatandaşların yüzde 26.6’sı gıda ve barınma ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak halde. 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetişmiyor...



Kovid-19 salgınının 3'üncü dalgasında ağır kayıplarla karşılaşan Türkiye'de halk, büyük bir ekonomik bunalım yaşıyor. Sözcü'den Sayime Başçı'nın habrine göre; son bir senedir yetersiz uygulanan kısıtlama ve kapanma tedbirleri vatandaşı temel ihtiyaçlarını bile gideremeyecek noktaya getirdi. 

Her 4 vatandaştan 1'inin gıda ve kira ihtiyacını bile gideremediği Türkiye'de önceki gün 4 vatandaş ekonomik güçlükler sebebiyle yaşamına son verdi. 

Türkiye de 4 kişiden 1’i kirasını ödeyemiyor mu?

Yoksulluk koronavirüs salgının da etkisi ile her geçen gün artarken, yapılan araştırmalar da vatandaşın geçim zorluğu çektiğini ortaya koydu. 

GEÇİM MÜCADELESİ

Türkiye de 4 kişiden 1’i kirasını ödeyemiyor mu?

Metropoll'ün Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırmasının sonuçlarına göre, halkın yüzde 26.6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile gideremiyor. Aylık geliri ile sadece gıda barınma gibi temel gereksinimlerini giderdiğini belirtenlerin oranı yüzde 53.6'da kalırken, bu sonuçlar her 10 kişiden 8'inin gelirleri ile ya çok zor geçindiğini ya da geçinemediğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, yalnızca yüzde 17.7'lik kesim salgın koşulları altında rahatça tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!


Geri Dön