20 / 04 / 2024

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.



İktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle binlerde dönüm verimli tarım arazisi kaderine terk edildi. Tarıma yeterli desteğin sağlanmaması ve çiftçinin ağır yakıt ve gübre gider altında ezilmesine izin verilmesi nedeniyle binlerce çiftçi tarlasını ekmekten vazgeçerken, Tarım Bakanlığı Güney Amerika ve Afrika’da tarım arazisi kiralamaya devam ediyor.

Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldiğini duyurdu.

Kirişçi, "Venezüella'nın başkenti Karakas’ta Devlet Başkanı Sayın Maduro ile görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı'na kabulleri için şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön