27 / 04 / 2024

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.



Kurumun, bu yılın Ocak-Haziran döneminde istihdamına aracılık ettiği kişi sayısı toplamda 739 bin 497 oldu.
2022’nin ilk altı ayında en fazla istihdamına aracılık edilen meslekler, “turizm ve otelcilik elemanı” ile “konfeksiyon işçisi” oldu.

İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında 3 milyon 568 bin 171, açık iş sayısı ise 236 bin 505 olarak kaydedildi.
Aktif İşgücü Piyasası programları kapsamında mayıs ayında 2 bin 827 program düzenlendi. 13 bin 917 kişi bu programlardan yararlandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön