20 / 04 / 2024

Türkiye'de kentsel dönüşüm plansız yapılıyor!

Türkiye'de kentsel dönüşüm plansız yapılıyor!

Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, şu anda plansız bir kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğini belirtti. Keten, kentsel dönüşümün ada bazında imarlar verilerek yapılması gerektiğini vurguladı.



KETEN İnşaat Ltd. Şti. Başkanı Selahattin Keten, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde Türkiye'deki kentsel dönüşümü değerlendirdi. 


Türkiye'de kentsel dönüşümün geç başladığına Selahattin Keten, "Oysa kentsel dönüşüme 1999 yılındaki Marmara Depremi'nden hemen sonra başlanmalıydı, çünkü 1999 depremi sonrası kentte 18 bin 784 bina hasar gördü. Yasa gecikmeden çıkmalıydı fakat gecikti ve bu durum da Türkiye'ye zarar verdi." dedi. 


Şu anda plansız bir kentsel dönüşümün yapıldığını vurgulayan Selahattin Kelen, "Sürekli kenti büyüttük. Yeşil alanlara imara açtık, otobanlara devasa binalar yaptık. Bu kentsel dönüşüm değil. Altyapı konusu yeteri kadar çözülemedi. Bu sorunu çözmemiz lazım. Ancak parsel bazında imarlarla bunu çözemeyiz. Kentsel dönüşümdeki büyümenin ada bazında imarlar verilerek organize edilmesi gerekiyor" görüşünü kaydetti.

 

17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde Türkiye'de yapılan kentsel dönüşümü değerlendiren Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, şu anda plansız bir kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğini belirtti. Keten, kentsel dönüşümün ada bazında imarlar verilerek yapılması gerektiğini vurguladı. 


Milat


Geri Dön