18 / 04 / 2024

Türkiye'de konut edinme yaşı 33'e düştü!

Türkiye'de konut edinme yaşı 33'e düştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Türkiye'de konut edinme yaşı yani bir kişinin konut edinme yaş ortalaması 55. Bugün 33'e düştü. Bu alanda bile birçok dönüşümler sağladık." dedi.



 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Mersin Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Akdeniz 4. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugüne kadar birçok ilde kongrelere katıldığını belirten Dağ, her seferinde aynı heyecanı ve coşkuyu gördüğünü belirtti.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti'nin daha birinci yılında iktidar olmuş ve 15 yıl boyunca iktidarını devam ettirmiş bir siyasi parti olduğunu belirten Dağ, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu durum Türkiye'de hiçbir siyasi partiye nasip olmadığı gibi dünyada da örneği olan bir durum değil. Dünyada bunun bir örneği yok. 1950'den bu yana hiçbir siyasi parti bu kadar uzun süre iktidarda kalmadı. Bunun tabi ki birçok sebepleri var. 2002'de ulaşımdan, sağlığa, ekonomiden, sosyal devlete, kendimizi de zaman zaman eleştirdiğimiz eğitimden, savunma sanayine, organize sanayi bölgelerinden serbest bölgelere hangi alanı, hangi sektörü alırsak alalım bugün itibariyle Türkiye hepsinde 3 kattan 300 kata kadar büyümüş vaziyette. 2002'de Türkiye'de konut edinme yaşı yani bir kişinin konut edinme yaş ortalaması 55. Bugün 33'e düştü. Bu alanda bile birçok dönüşümler sağladık. Türkiye'de birçok hizmete imza attık."

 

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan da ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattı.  

 


Geri Dön