19 / 04 / 2024

Konut edinme yaşı 35'e düştü!

Konut edinme yaşı 35'e düştü!

ABD'nin önde gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin çok arttığını bildirdi...



Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Taş, Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin çok arttığını bildirdi. 


ABD'nin önde gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Coldwell Bankerin Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin çok arttığını bildirdi. 


AA muhabirine gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Taş, yaklaşık 1,5 yıldır Türkiye'de olan şirketin aslında pazara girmekte geç kaldığını söyledi. Taş, 80 milyona yakın insanın yaşadığı, eğitimli, genç nüfusu bulunan ve ekonomisi her geçen büyüyen Türkiye'nin müthiş bir pazar olduğunu ifade etti. 

"Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşı 35'e düştü" diyen Taş, "Üniversiteden mezun olanların, yeni işe giren insanların 1+1,2+1 olsa da ev sahibi olma istekleri var. Evlenme yaşının yükselmesi ve boşanmaların artması da küçük konuta olan talebi artırdı" diye konuştu. 


Bu çerçevede özellikle İstanbul ve Ankara'da metrekare birim fiyatı 2-5 bin lira arasındaki konutlara talebin çok fazla olduğunu fakat arsa fiyatlarının yüksekliği nedeniyle arzın bulunmadığını vurgulayan Taş, 'Arsa fiyatları çok yükselmiş durumda, kentsel dönüşümden de beklediğimiz ilgiyi göremedik. Çünkü müteahhitler açısından karlı bir yatırım değil, neredeyse yüzde 70'leri, hatta yüzde 85'leri bulan bir kat karşılığı oranı var" diye konuştu.


Bizim Anadolu 



Geri Dön