26 / 04 / 2024

Türkiye'de son 10 yılda 123 milyar dolar doğrudan yatırım yapıldı!

Türkiye'de son 10 yılda 123 milyar dolar doğrudan yatırım yapıldı!

Dünyada yangın sürerken ekonomik ve siyasi istikrar arayan dev şirketler peşi sıra ' Türkiye'ye yatırım ' kararı alıyor. Yılın 10 ayında 20 milyar dolarlık yatırım açıklandı...



ABD'li General Electric (GE) Türkiye'de 3 yıl içinde 900 milyon dolarlık yatırım sözü verdi. GE CEO'su Jeffrey Immelt "Bu yatırımla 2 milyar dolarlık iş hacmi ve 200 yeni istihdam tahmin ediyoruz" dedi Metro Group, Microsoft gibi on larca şirkete bu yıl yenileri eklen di. Türkiye'de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markala rıyla faaliyette bulunan Alman ya merkezli BSH, 2015'e kadar 300 milyon euro yatırım yaparak Türkiye'yi şirke tin bölgesel üssü hali da, Doğu Avrupa, AIRBUS ÇORLU'DAN HAVALANABİLİR Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden olan Airbus, Çorlu'da Avrupa Serbest Bölgesi'nde 10 bin metrekarelik bir arsa aldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şirket yöneticilerine "Burada uçak yapalım" çağrısı yapmıştı. 

uçuncu mer kezini Türki ye'de açtı. 


Hintli Tech I TÜRK BANKALARI KÖRFEZ SERMAYESİNİN RADARINDA GLOBAL piyasalardaki çalkantıya rağmen Türk bankacılık sektörüne hem Doğu, hem de Batı sermayesinin iştahı büyük. Yıl içinde Abank'ı 460 milyon dolara satın alan Katar'ın en büyük özel sektör bankası Commercial Bank of Çatar satın almıştı. Kuveyt merkezli Tll CEO'su Adnan Al Bahar Türk bankacılık sektörüne giriş planları yaptıklarını söyledi. Bahreyn merkezli Ahli United Bank'ın CEO'su Adel el-Labban ise Türkiye'de satın alma yapmayı düşündüklerini söyledi. Finans kulislerinde adı geçen bir başka banka ise Körfez Bölgesi'nin 3. büyük bankası Emirates Bank. 


Emirates Bank'ın satışı uzun süredir gündemde olan Finansbank ve Tekstilbank'la ilgilendiği konuşuluyor. 


NUTELLA YATIRIMA GELDİ NUTELLA ve Kinder markalarıyla bilinen dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden italyan Ferrero, dünyadaki 19. fabrikasını Manisa'da açtı. Şirketin 300 milyon liralık yatırımıyya 200 kişiye istihdam sağlanacak. 

Fabrikada ilk aşamada Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi markalı çikolataların üretimi planlandı. 


Araplar gayrimenkul için sefer düzenliyor 


GAYRİMENKUL, yabancıların en fazla ilgi gösterdiği sektörlerin başında. Sadece yabancıya satıştan sektörün 2013 hedefi 3 milyar dolar. Orta vadede ise bu rakamın 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Yabancıya satışta en iddialı gruplardan biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu, Maslak 1453 projesinde 6 kuleyi blok olarak yabancı yatırımcılara satmış durumda. Ağaoğlu tek başına 2014 sonuna kadar toplam 2 milyar dolarlık yabancı satışı hedefliyor. 


Akşam


Geri Dön