20 / 04 / 2024

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.



İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı “Gıda Fiyatları Krizi Neden Şimdi, Neden Yine" başlıklı raporda, son 6 ayda, sofraların en temel ürünlerine bile market raflarında alarm takıldığı, meyve ve sebzelerin taneyle satılmaya başlandığı ve gıda enflasyonunun her ay daha da artarak tarihi zirvesine ulaştığı belirtildi. Rapora göre; bu dönemde, aldığı gıda miktarını azaltanların ve akşam pazarlarında ‘çıktı’ diye tarif edilen çürümeye yüz tutmuş ürünleri uygun fiyata, hatta çoğu zaman ücretsiz bir şekilde almaya gelenlerin sayısı da arttı.

 Türkiye de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

İPA, “Gıda Fiyatları Krizi Neden Şimdi, Neden Yine” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, son 15 yılda gıda fiyatlarında görülen üçüncü krizle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekilerek, Covid-19 pandemisiyle başlayan hızlı gıda fiyatı artışlarının Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle tarihi zirvesine ulaştığı vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön