19 / 04 / 2024

Türkiye'deki kripto para platformu ile ilgili dolandırıcılık iddiası!

Türkiye'deki kripto para platformu ile ilgili dolandırıcılık iddiası!

Kripto para borsasının Türkiye'deki kullanıcılara hizmet veren platformuna yatırdığı 234 bin TL'nin buhar olduğunu söyleyen bir yatırımcı suç duyurusunda bulundu.



Esnaf Sarper Dağlı'nın kripto para borsasının Türkiye'deki yatırımcılara hizmet veren platforma bağlı şirketine yatırdığı 234 bin liranın buhar olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunması nedeniyle soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, paranın akıbetinin son durumu hakkında da bilgi istedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Dağlı, hazırladığı ek dilekçeyi soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdikten sonra, söz konusu alım satım platformundan dolayı meydana geldiğini öne sürdüğü mağduriyetle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Kripto para yatırımcıları çok dikkatli olsun"

Merkezi İstanbul'da bulunan dünyaca ünlü bir kripto borsasının mağduru olduğunu, burada kendi para birimlerinin de bulunduğunu aktaran Dağlı, "Bana günlük getiri vadettiler. Bu borsanın resmi banka hesaplarına 234 bin lira yatırdım. Sistemden belli bir süre gelir elde ettim. Devamlı hesaplarımı inceledim. Hesabıma baktığımda paramın buharlaştığını ve sitenin kapandığını gördüm, borsaya ulaşmaya çalıştım. Bana, 'Elimizden geleni yapacağız' dediler. Bir sonuç çıkmayınca savcılık sürecini başlattım." dedi.

Başsavcılık araştırma talebi

Suç duyurusu üzerine soruşturma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu, adresi Şişli'de görülen şüpheli şirkete bir yazı iletti. Bu yazıda, müşteki Sarper Dağlı'nın yatırdığı paranın akıbetinin araştırılması, paranın nereye aktarıldığı herhangi bir çekim işlemi olup olmadığı, müşteki mağduriyetinin ortadan kaldırılıp kaldırılmadığı araştırılarak başsavcılığa bildirilmesi istendi.

Türkiye deki kripto para platformu ile ilgili dolandırıcılık iddiası!

Suç duyurusu dilekçeden

Başsavcılığa daha önce sunulan suç duyurusu dilekçesinde Dağlı, "14 Haziran'da, 28 bin dolara karşılık olarak 234 bin 123 liralık miktarı herhangi bir kripto para almadan, yatırım amacıyla şüpheli BN Teknoloji A.Ş. Binance Tr. üzerinden bir banka hesabına yatırdığı, 23 Haziran'da kar payı olarak 227 doların hesabına geçtiği ancak 24 Haziran'da kontrol ettiğinde hesabında paranın olmadığını fark ettiği" ifadelerini kullandı.

Dilekçesinde, şüpheli şirkete mail gönderdiğini, şirket yetkililerinin kontrol yapıp geri döneceklerini söylemelerine rağmen  herhangi bir dönüş olmadığını ve dolandırıldığını fark ettiğini kaydeden Dağlı, şunları söyledi:

"Şirketin tanıtım program sistemlerini ve projelerini tanıtan, şirkete yatırımcı sağlayan diğer şüpheli M. Ç. isimli kişiyi aradım durumu izah ettim. Paramın derhal hesabıma geçmesini istedim. Şüpheli, 'Merak etme, daha önce bu tür işlemler oldu, kurtardık, seninkini de kurtarırım' diyerek beni teskin etti. Beklediğim halde olumlu bir sonuç alamayınca suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldım. Şüpheli Ç, sonraki telefon görüşmelerinde bana, 'Paranın şüpheli şirket üzerinden hangi hesaplara aktarıldığı bilgisini vereceğini' söyledi. Buradan açıkça anlaşılıyor ki, şüpheli organize bir dolandırıcılık şebekesidir. İki şüpheli dışında başka şüphelilerin de işin içinde olduğu açıktır. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçu işlendiği için, mağduriyetimin giderilmesi adına şirket banka hesaplarına tedbir konulması ve şüpheliler hakkında dava açılmasını talep ediyorum."

Binance Türkiye'den dikkat çeken açıklama!

Kripto vurgunu yapan hackerlar parayı iade ediyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön