20 / 04 / 2024

Türkiye'den ABD'ye sıcak para çıkarması! Erdoğan 'Kontrol bizde değil' demişti

Türkiye'den ABD'ye sıcak para çıkarması! Erdoğan 'Kontrol bizde değil' demişti

Son dönemde Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma, yüksek enflasyon ve kriz ortamı iş dünyası ve AK Parti'yi yeni arayışlara yönlendirdi.



Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin aşılması ve ülkeye yeni ticari alanlar açmak adına çalışmalarını hızlandıran hükümet ABD'ye iş adamları ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet gönderdi. Bugün ABD'de ilk temaslarını gerçekleştiren Türk heyeti başkent Washington'da ABD Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti.

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin daralan iç pazarı ve sıkışan ekonomisi için önemli bir adım olarak görülen temaslarda ana hedef 100 milyar dolarlık hacme sahip ticari bağlantılar kurmak. Belirlenen hedef çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyarette sürpriz isimler yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön