16 / 04 / 2024

Türkiye'den konut almak için Çinliler'den büyük talep!

Türkiye'den konut almak için Çinliler'den büyük talep!

Normalleşme süreciyle dijitalleşme büyük önem kazandı. Türkiye’ye gelemeyen yabancılar da konut alımında online satışlara başladı. Yabancıya konut satışında ise rekor Çin’den geldi.



Gayrimenkul brokerleri tarafından ve brokerler için tasarlanmış interaktif 3D satış platformu CuEngine, emlak sektöründe binlerce emlakçının yaptığı işi dijital platforma taşıyıp, acenteleri bir araya toplayarak yabancıya satışta büyük bir satış grafiği elde etti. Konut satışında Türkiye’ye en büyük ilgi ise Çin’den geliyor. 

CuEngine Turkey Co-CEO’su Adil Yaman, corona virüs dönemiyle dijital satışların çok arttığını belirterek: “Yabancı müşteriler corona virüsten dolayı gelemiyorlar. O ülkelerdeki acenteler projelerini online sunup satışlarını online yapıp vatandaşlık ve pasaport başvurularını yapıyorlar.” dedi. Yaman şöyle devam etti: “CuEngine olarak karantina döneminde bile ev satmaya devam ettik. Satın alma işlemlerinin tümünü online yapabiliyorsunuz. Müşteri bir daireyi beğenip almaya karar verdiğinde o daireyi rezerve edebiliyor, satışı online yapabiliyor. Tek eksik kısım tapu devrinde yaşanıyor. Onu da yaşadığı ülkeden vekalet ilettiğinde satışı tamamlıyoruz. Böylece Türkiye'ye gelmeden ev almak mümkün oluyor. 

Yabancı satışlarda Çinlilerden çok talep var

Yabancı satışlarında Çinlilerde çok fazla bir artış var. Çinliler Türk pasaportuna sahip olduklarında Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya çok kolay vize alabiliyorlar. Bu çok büyük bir etken. Talepler, önümüzdeki 1-2 yıl boyunca Arap ülkelerinden ziyade bu tarz ülkelerden gelecek.

Beykoz, Maslak ve Ümraniye yüksek ilgi gören lokasyonlar

Yabancılar daha çok şehir merkezine yakın projelere ilgi gösteriyor. Beykoz, Maslak, Ümraniye gibi ilçelerde 2+1, 3+1 dairelere yönelim var. Yabancılardan tamamen vatandaşlık alıp Türkiye’ye taşınmayı düşünmeyenler ise bir yerine iki, üç küçük daire alıp yatırım yapabiliyor.

Projelerde 1,5 milyar USD’den fazla bir satış cirosu var

Yabancıya satışta dünyada 1800'den fazla aktif acente ile birlikte çalışıyoruz. Bunlar kendini ispatlamış profesyonel acenteler. 3D sunum sistemlerimizi kullanan projelerde 1,5 milyar USD’den fazla bir satış cirosu var. Bizim yönettiğimiz Türkiye’deki projelerde 100 milyon USD satış cirosunu geçtik. 


Geri Dön